Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την “Αποστολή”

Με τη χαρακτηριστική φράση «το έργο σας στην “Αποστολή” είναι ουσιαστικό, χριστιανικό, φιλανθρωπικό και τυγχάνει γενικής αναγνώρισης» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισήμανε το ρόλο της Εκκλησίας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον γενικό διευθυντή της “Αποστολής” Κωνσταντίνο Δήμτσα, έπειτα από την πατριαρχική και συνοδική Θεία Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόντες επίσης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συνοδικοί ιεράρχες, ο πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη κ. Αθανάσιος Αστρακάς και ο Γενικός

Διευθυντής της διεθνούς Οργάνωσης IOCC κ. Ντιν Τριανταφύλλου κ.α.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ζητώντας από τον K. Δήμτσα να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την αγάπη, την εκτίμηση, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και κυρίως η “Αποστολή“, λέγοντας: «Διαβεβαιώστε τον κ. Ιερώνυμο ότι το έργο του τυγχάνει γενικής αναγνωρίσεως και ότι εμείς, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας».

Παράλληλα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στις Ιερές Μητροπόλεις του Θρόνου που βοήθησαν και βοηθούν το Φιλανθρωπικό Έργο, όπως είπε, «της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» και χαρακτήρισε χριστιανικό χρέος «να βαστάζονται τα βάρη αλλήλων» και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον οποίο χαρακτήρισε «την ψυχή του κοινωφελούς έργου διότι συντονίζει το έργο και επιστρατεύει και τις άλλες μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής» του υπενθύμισε τη φράση του Ευαγγελίου που αναφέρει ότι «σε εκείνους που εδόθη πολύ, πολύ ζητηθησεται» προτρέποντας τον να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της “Αποστολής”.

Επιπλέον, ο κ. Βαρθολομαίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η “Αποστολή” λέγοντας ότι δουλεύει με συστολή, διάκριση και σεμνότητα.

Το σεβασμό και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Δήμτσας, ευχαριστώντας τον για την στήριξη που προσέφερε ο ίδιος προσωπικά αλλά και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων του Θρόνου και κυρίως την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις Μητροπόλεις της, στις προσπάθειες του Οργανισμού να σταθεί δίπλα σε όσους υποφέρουν στην Ελλάδα, αναφέροντας: «Χωρίς την στήριξη όλων σας, δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μηνιαία στήριξη σε 56.000 συνανθρώπους μας και να δημιουργούμε δομές καθημερινής 24ωρης βοήθειας», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες σε σας προσωπικά Παναγιώτατε και στους Έλληνες ομογενείς. Οι Ελληνες, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις συνεχίζουν να περνάνε δύσκολα και αυξάνονται οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα».

Επίσης, ο Κ. Δήμτσας δήλωσε ότι με απόφαση του κ. Ιερωνύμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού θα φέρει το όνομα του ενώ παρέδωσε δύο βιβλία, στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον κ. Δημήτριο, με ζωγραφιές και τις σκέψεις των παιδιών από τη ζωή τους στο Κέντρο.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τον ευχαρίστησε για την απόφαση τους να φέρει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού το όνομα του και δήλωσε συγκινημένος από τα γράμματα που του έστειλαν τα παιδιά για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και διαβεβαίωσε τους Έλληνες της Αμερικής ότι οι προσφορές τους πιάνουν τόπο και κάλεσε όσους επισκέπτονται την Αθήνα να περνούν από τον Μοσχάτο και να το στηρίζουν, όπως και η βοήθεια στους Έλληνες που υποφέρουν, μέσω της “Αποστολής”.

The post Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την “Αποστολή” appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα