Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ – Οι αυτονομιστές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη είναι η « αντιτρομοκρατική» επιχείρηση του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία, με δεκάδες νεκρούς. Οι αντικυβερνητικοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα κατασχεθέντα κτίρια, απαιτώντας την απόσυρση των στρατευμάτων του Κιέβου. Εν τω μεταξύ ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πυροβόλο μηχάνημα και συνετρίβη σε ένα ποτάμι στην περιοχή Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Το ουκρανικό ελικόπτερο Mi – 24, χτυπήθηκε στις 14:30 τοπική ώρα (11:30 GMT

), κατά τη διάρκεια αποστολής, ανέφερε το υπουργείο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το πλήρωμα του ελικοπτέρου κατάφερε να φτάσει σε ένα κοντινό στρατόπεδο, όμως δεν έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Τουλάχιστον 10 μαχητές αυτοάμυνας και άοπλοι πολίτες σκοτώθηκαν στις τελευταίες συγκρούσεις , σύμφωνα με τον διοικητή του Σλαβιάνσκ , Igor Strelkov , που μίλησε στο πρακτορείο RIA Novosti.

«Έχουμε υποστεί απώλειες - περίπου 10 άτομα , περιλαμβανομένων αμάχων , ενώ 20-25 άνθρωποι τραυματίστηκαν . Δεν ξέρω τις απώλειες των αντιπάλων μας οι οποίες είναι σαφώς μικρότερες από τις δικές μας , καθώς έχουν πανοπλία . Οι περισσότερες από τις απώλειες μας προήλθαν από στρατιώτες ντυμένοι με πολιτικά , μεταμφιεσμένοι ως πολίτες. Πέσαμε σε ενέδρα κοντά σε ένα πρατήριο βενζίνης », δήλωσε ο Strelkov .

Απώλειες σημειώθηκαν από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου και από τα μέλη της τοπικής πολιτοφυλακής αφότου τα στρατεύματα της κυβέρνησης ανανέωσαν την επίθεσή τους εναντίον των αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι τέσσερις στρατιώτες του σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση στο Σλαβιάνσκ τη Δευτέρα. Υπάρχουν επίσης θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού της πόλης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού έχουν καταρριφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές από την αρχή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία στις αρχές του έτους.

Δημοψήφισμα ζητά και το Λούγκανσκ

Το περιφερειακό συμβούλιο του Λούγκανσκ υποστήριξε την πρωτοβουλία της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για το καθεστώς της περιοχής , είπε το Συμβούλιο σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και εκπροσώπων των περιφερειών.

Το συγνώμη από το ρωσικό διαδίκτυο

Το ρωσικό διαδίκτυο Yandex ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ουκρανικού διαδικτύου Yandex.Urkaine , Sergey Petrenko, ο οποίος σχολίασε τη σφαγή στις 2 Μαΐου στην Οδησσό ως εξής: « Όλα είναι καλά [ τώρα ] . Η πόλη έχει σχεδόν καθαριστεί από αυτονομιστές ».

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου του «Yandex», οι παρατηρήσεις του Petrenko , οι οποίες έχουν προκαλέσει οργή, «δεν είναι η επίσημη θέση μας , είναι , βεβαίως , η προσωπική και συναισθηματική δήλωσή του », προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει αφαιρεθεί από το πλαίσιο συζήτησης.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς και τους αγαπημένους ανθρώπους τους που έχασαν τη ζωή τους στην Οδησσό , και για άλλη μια φορά συγνώμη για την κατάσταση», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου.

Πώς απαντούν οι ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, David Cohen , ειδικός σε θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών, πρόκειται να επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία για να συζητήσουν «τον περαιτέρω συντονισμό» των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας παραδίδουν τις ασπίδες τους μπροστά στους αμάχους του Σλαβιάνσκ


Odessa. House of Trade Unions. από vikon92

The post Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ – Οι αυτονομιστές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα