Πάτρα: Χάκερς «μπλοκάρουν» υπολογιστές και βάζουν πρόστιμα

Απατεώνες χάκερ «μπλοκάρουν» υπολογιστές και ζητούν πρόστιμα έχοντας αντιγράψει σελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητούν να πληρώσεις ηλεκτρονικά το πρόστιμο δίνοντας τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας.

Δεκάδες είναι σύμφωνα με το thebest.gr οι Πατρινοί οι οποίοι ένα πρωί ξύπνησαν και είδαν στην οθόνη του υπολογιστή τους μια σελίδα ίδια με αυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνουν τους «παραβάτες» ότι έχουν παραβεί τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στην άκρη της σελίδας oι χάκερς σε ενημερώνουν πως αν πληρώσεις

ηλεκτρονικά το πρόστιμο, ύψους 100 ευρώ, θα σου ξεμπλοκάρουν τον υπολογιστή εντός 72 ωρών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχοντας όντως παραβεί τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν «τσιμπήσει» και έχουν πληρώσει με την πιστωτική τους κάρτα για να ανακαλύψουν λίγο αργότερα ότι επρόκειτο περί καραμπινάτης απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες χρειάζεται να εγκαταστήσουν από την αρχή όλο το λογισμικό και τα προγράμματα, ενώ συνιστάται και η καταγγελία στην Ασφάλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χάκερς έχουν έδρα κάποιο νησί, αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν.

Τα μηνύματα αυτά που έχουν κάνει το γύρο της χώρας έχουν σταλεί τελευταία σωρηδόν στην Πάτρα. Όποιος δε κάνει το λάθος να δώσει τα στοιχεία της κάρτας του, έχει ανοίξει μεγάλους λογαριασμούς.

Πηγή: thebest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα