Financial Times: Ηedge funds μπαίνουν στις ελληνικές τράπεζες

Μερικοί από τους κορυφαίους διαχειριστές hedge funds επενδύουν στον ελληνικό τραπεζικό τομέα με την προσδοκία τεράστιων αποδόσεων, αναφέρουν σε ειδικό τους άρθρο οι Financial Times. Σύμφωνα με τους FT, τα Farallon Capital, York Capital

Management, QVT Financial and Dromeus είναι ανάμεσα στα hedge funds που είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας. Τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών που συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, αναφέρει το άρθρο.

Ορισμένοι διαχειριστές hedge funds πιστεύουν ότι μια επένδυση στις τράπεζες της Ελλάδος θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο προσοδοφόρα από ότι άλλες επενδύσεις, όπως για παράδειγμα στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς. «Αυτή είναι η μητέρα όλων των συναλλαγών ανάκαμψης» δήλωσε ο Αχιλλέας Risvas, ο διευθύνων σύμβουλος της Dromeus. Ειδικά για τα warrants δήλωσε ότι είναι δωρεάν μόχλευση με περιορισμένο μειονέκτημα.Μια κίνηση 50% στην τιμή της μετοχής θα οδηγήσει σε αύξηση 400% στα warrants, είπε ο κ. Risvas.

Keywords
Τυχαία Θέματα