Παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούραώστε να« διορθώσει την υφιστάμενη κατάσταση» για το θέμα του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, έγινε εν μέσω κατά της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, χωρίς όμως να προσδιοριστεί το περιεχόμενό της.

Παράλληλα απάντησε

στην κριτική που δέχθηκε από πολλούς βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, για υπερφορολόγηση, λέγοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης, αν και αναγνώρισε το πρόβλημα.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός λαμβάνει υπόψη του τις θετικές εξελίξεις και υπενθύμισε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Για τον φόρο στα ακίνητα ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι έχει τεθεί ως στόχος να είναι πιο δίκαιος και η φορολόγηση να είναι στο μέσο όρο της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Γι’ αυτό, συνέχισε, θα αποδίδει 2,8 δις. ευρώ ετησίως, ενώ θα ληφθεί μέριμνα να μην εξοντώνονται οι άνεργοι και όσοι πολίτες έχουν μείωση εισοδήματος.

Συνολικά ο Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι υπάρχει εμφανής βελτίωση των δημοσίων οικονομικών. Εμμέσως κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να καταγραφούν ως δημόσια έσοδα συγκεκριμένα ποσά, «μην τυχόν και πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα». Υπενθύμισε ακόμη ότι διαψεύσθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπαν «κόλαση μέτρων» και μη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σχετικά άρθρα:

Σήμερα αποφασίζει η κυβέρνηση για το επίδομα θέρμανσης

The post Παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα για το πετρέλαιο θέρμανσης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα