Παράταση για τις αιτήσεις στο ΙΚΑ

Με κοινή απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση θα δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

Ως εκ τούτου, στις 16/7/2012, λήγουν οριστικά η προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής, η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις

διατάξεις του εδ. β’ παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 και η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης β’ της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012, σχετικά με την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή της πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η παράταση οποία χορηγείται λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Με την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση και την καταβολή της πρώτης δόσης ο οφειλέτης θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος και αναστέλλονται τα αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα