Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την τρόικα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα ΕΑΣ, η οποία αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με τον κ. Τόμσεν να αναφέρει ότι «σημειώθηκε κάποια πρόοδος για τις αμυντικές βιομηχανίες» και ότι η τρόικα θα επιστρέψει πάλι στην Αθήνα τον Ιανουάριο.

«Ευελπιστούμε
μέχρι αύριο να έχουμε θετική κατάληξη»

Παράλληλα, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν για θετική κατάληξη στις αυριανές διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών ανέφερε ότι υπήρξε πρόοδος «αλλά ευελπιστούμε μέχρι αύριο να έχουμε θετική κατάληξη». Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης είχε στις 16:30 νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αντικείμενο -κυρίως- το θέμα των πλειστηριασμών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 και στη συνέχεια οι επικεφαλής της Τρόικας συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Οικονομικών.

«Κάναμε πολλά βήματα πιο κοντά, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία», δήλωνε μετά τη συνάντηση ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι οι ελεγκτές ζήτησαν στοιχεία για την ευστάθεια των τραπεζών, ανάλογα με το σενάριο που τελικά θα επικρατήσει για τους πλειστηριασμούς.

«Πρόθεσή μας είναι να καταληξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν», είχε διαμηνύσει σήμερα το πρωί ο κ. Χατζηδάκης. «Στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα (…) η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται», πρόσθεσε.

Εξήγησε, δε, ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

Όπως συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη και όχι οι επιτήδειοι. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο (σ.σ για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε.

The post Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα