Παραλύει η χώρα την Τετάρτη από την 24ωρη απεργία

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει ολόκληρη η χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει από κοινού ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πακέτο μέτρων περικοπών.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ νωρίτερα το ΠΑΜΕ

θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Κλειστά θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα κι επιχειρήσεις, ως τις 15:00 το μεσημέρι, μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, εφοριακοί, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φαρμακοποιοί, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα τελωνεία, συμβολαιογράφοι, καθώς και οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία, ενώ απέχουν από τα καθήκοντά τους δικαστές και δικηγόροι.

Με στάση εργασίας από τις 11 ως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν στην απεργία οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα