Παραλίες και… χωράφια στη Βόρεια Ελλάδα «πλημμύρισαν» από Βούλγαρους

Την ώρα που χιλιάδες συντοπίτες τους εργάζονται σε χωράφια της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί Βούλγαροι κυρίως από τις νότιες περιοχές της χώρας επιλέγουν να επισκεφθούν τις ελληνικές παραλίες για τις καλοκαιρινές τους βουτιές. Εδώ και λίγες εβδομάδες χωράφια… αλλά και θάλασσες σε Καβάλα, Χαλκιδική και Πιερία έχουν γεμίσει από Βούλγαρους εργαζόμενους αλλά και τουρίστες. Όσον αφορά στους εργάτες, πρόκειται κυρίως για άνεργους ηλικίας 25-50 ετών

οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία στη Βουλγαρία με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε Έλληνες αγρότες και παραγωγούς. Ενώ, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, οι τουρίστες προέρχονται κυρίως από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, που επιλέγουν τη χώρα μας για ολιγοήμερες και οικονομικές διακοπές.

«Η αλήθεια είναι ότι οι Βούλγαροι “σώζουν” τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας. Όταν ένας παραγωγός ψάχνει και δεν μπορεί να βρει φθηνά εργατικά χέρια, η μόνη λύση που έχει είναι να απασχολήσει Βούλγαρους οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να εργαστούν στα χωράφια», αναφέρει στην «Κ» ιδιοκτήτης συσκευαστηρίου σπαραγγιών στην επαρχία Νέστου. Όπως λέει, αν και η ανεργία κυρίως στους νέους καλπάζει, οι περισσότεροι δε θέλουν να ασχοληθούν με καλλιέργειες. «Θέλουν όλοι να γίνουν διευθυντές και να κάθονται σε ένα γραφείο» σχολιάζει.

Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα