Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση μετά την ήττα Ολάντ στις δημοτικές εκλογές

Η γαλλική κυβέρνηση παραιτήθηκε μία μέρα μετά την εκλογική ήττα των Σοσιαλιστών του Φρανσουά Ολάντ στις δημοτικές εκλογές, παρά τον φημολογούμενο επικείμενο ανασχηματισμό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press.

Η απογοήτευση των Γάλλων πολιτών αναφορικά με την οικονομική πολιτική του Ολάντ οδήγησε στην εκλογική άνοδο των συντηρητικών και ακροδεξιών σχηματισμών της

χώρας. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο Φρανσουά Ολάντ και οι εταίροι του ηττήθηκαν στις δημοτικές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 42% στο σύνολο των ψηφοφόρων έναντι του 49% που συγκέντρωσε η κεντροδεξιά.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα τον διορισμό του νυν υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς στη θέση του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Ζαν-Μαρκ Ερό μετά την ήττα των Σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους Γάλλους στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η προεδρία χωρίς όμως να δώσει άλλη διευκρίνιση.

The post Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση μετά την ήττα Ολάντ στις δημοτικές εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα