Πάπας: Πρέπει να γίνετε αθλητές του Χριστού και πρωταγωνιστές της αλλαγής

Ο Πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται αυτές τις μέρες για επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία ενθάρρυνε τους νέους της χώρας, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και αρκετό καιρό ενάντια στη διαφθορά, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αλλάξουν την κοινωνία, πολεμώντας την απάθεια και επιλέγοντας μια «Χριστιανική απάντηση».

Ο 76χρονος Πάπας Φραγκίσκος μίλησε μπροστά σε ένα κοινό τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Κοπακαμπάνα, όπου προέτρεψε τη νέα γενιά να

αποφεύγει τις επιπόλαιες πράξεις και να είναι «αθλητές του Χριστού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας σταμάτησε πολλές φορές το όχημα στο οποίο επέβαινε, προκειμένου να φιλήσει μωρά καθώς και τη σημαία της χώρας του που ανέμιζε σε ένα αυτοκίνητο.

Ο Φραγκίσκος είπε στους συγκεντρωμένους πως γνώριζε ότι οι νέοι της χώρας διαδήλωναν προκειμένου να «εκφράσουν την επιθυμία τους για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο αδελφική».

Μιλώντας από μια μεγάλη λευκή εξέδρα, ενθάρρυνε τον κόσμο να καταπολεμήσει την απάθεια και «να γίνει πρωταγωνιστής της αλλαγής» και να προσφέρουν «μια Χριστιανική απάντηση στις πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις που λαμβάνουν χώρα σε πολλά μέρη του κόσμου».

Τέλος, ο Ποντίφικας προέτρεψε τους πολίτες να αλλάξουν έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα πετάγονται στα σκουπίδια, τη στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων λιμοκτονούν, όπου ο ρατσισμός και η βία εξακολουθούν να προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όπου η πολιτική σχετίζεται περισσότερο με τη διαφθορά παρά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα