Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή

«Σε μια κοινωνία που διακατέχεται από ανθρωπιστική κρίση πρέπει να αποκηρύξουμε το αμαρτωλό παρελθόν χωρίς μικροπολιτικές πρακτικές και να στείλουμε στη δικαιοσύνη όσους καταχράστηκαν το αξίωμα τους και τη λαϊκή εμπιστοσύνη», υπογράμμισε από το Βήμα του Κοινοβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της προμήθειας των γερμανικών

υποβρυχίων.

Ένθεν κακείθεν κατηγορίες κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

“Ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε τον εαυτό του υπερασπίζοντας τον κύριο Τσοχατζόπουλο” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι επιχειρείται στην υπόθεση των υποβρυχίων συγκάλυψη με το πρόσχημα της κυβερνητικής σταθερότητας αλλά και με το πρόσχημα ότι επιχειρείται η πολιτική εξόντωση του κ. Βενιζέλου. Παράλληλα επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό σχολιάζοντας την απουσία του από τη Βουλή λέγοντας: «Δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του αφήνοντας τον έρμαιο».

Επίσης, υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο Ευ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής» χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση των υποβρυχίων ως σκανδαλώδη.

«Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκ και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «πόντιοι Πιλάτοι» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά. “ Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Βενιζέλος: Ο κύριος Τσίπρας επανέλαβε τις χυδαιότητες και τις συκοφαντίεςΣε υψηλούς τόνους καη η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κύριος Τσίπρας επανέλαβε τις χυδαιότητες και τις συκοφαντίες πάνω στις οποίες στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος κάνοντας παράλληλα λόγο ότι επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση.Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν θέλουν την σταθερότητα.Στη συνέχεια ο κ.Βενιζέλος φρόντισε να τονίσει πως είναι λάθος η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κύκλος, αλλά ο εγγυητής της κυβέρνησης, ενώ απείλησε πως θα πει και ονόματα.Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «Ήρθε η ώρα εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σας» και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι μία «υστερική εμμονή» της αντιπολίτευσης που έρχεται με καθυστέρηση περίπου 3 ετών.Καμμένος: «Στηρίζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική»

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στηρίζοντας ευθέως την πρόταση για σύσταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήριζε αριθμούς τηλεφώνων τους λογαριασμούς για μίζες. Σε αυτές τις εξεταστικές θα στηριχθούμε; Ό,τι και να γίνει, όσο και αν το σύστημα προσπαθεί να το καλύψει, θα βγουν οι αλήθειες είτε είναι κρυμμένες στη Σιγκαπούρη είτε στα νησιά Καϋμάν -έσπασε το απόστημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν την πρόταση, ώστε να είναι συνεπείς με όσα ανέφεραν, αλλά και με τους ψηφοφόρους τους, «που δεν επιθυμούν να πουν όλα στο συρτάρι».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι κατά τη συζήτηση της επίμαχης σύμβασης, το 2010, ο τότε εισηγητής της ΝΔ είχε αναφέρει ότι: «Εμείς υπογράφουμε και ψηφίζουμε την πρόταση για εξεταστική και είμαστε ανοιχτοί για να ερευνηθεί οποιαδήποτε περίοδος».

The post Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα