Παίζουν… την κολοκυθιά στο ΠΑΣΟΚ!

Την ώρα που η χώρα διέρχεται την πιο κρίσιμη ώρα, οι πρώην κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ πετάνε το μπαλάκι, για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στον Γ.Παπανδρέου.

Τρικούβερτος καβγάς έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου

ότι “Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο, μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ”.

Οι εκατέρωθεν υπαινιγμοί για σκοπιμότητες και οι βαρείς χαρακτηρισμοί που αντηλλάγησαν, ανάμεσα στον κ. Λοβέρδο και τον πρώην πρωθυπουργό, όπως και οι παρεμβάσεις της κυρίας Λούκας Κατσέλη και του κ. Γιάννη Ραγκούση, προσώπων με κεντρικό ρόλο την εποχή που ελήφθησαν οι κρίσιμες αποφάσεις για την ένταξη της ελληνικής οικονομίας στο μηχανισμό στήριξης, τον Μάιο του 2010, αναδεικνύουν το χάσμα που χωρίζει τον κατακερματισμένο πολιτικό χώρο που άλλοτε κάλυπτε το… «όλον» ΠΑΣΟΚ.

Το γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου, σε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση, κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ ότι έρχεται «σε ρήξη με την αλήθεια», για να κερδίσει «δημοσιότητα», υπενθυμίζοντας ότι ως υπουργός στήριξε αυτήν την πολιτική, από την οποία διαφοροποιείται τώρα που, όπως υποστηρίζεται, «βασικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις, που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν».

«Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του περιβάλλοντος του κ. Παπανδρέου και σημειώνεται πως «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Στις εναντίον του βολές που κατέληγαν, μάλιστα, με τη φράση «κρίμα, Αντρέα», αντέδρασε έντονα ο πρώην υπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για «κατάπτυστη ανακοίνωση», αποδίδοντας το περιεχόμενό της σε συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, τους οποίους… φιλοδώρησε με χαρακτηρισμούς, όπως «κηφήνες» και «κηπουροί» που, όπως υποστηρίζει, «κάνουν τα ίδια και χειρότερα» με εκείνα που έκαναν όταν ήταν -όλοι μαζί- στην εξουσία.

Ο κ. Λοβέρδος δεν αρνείται ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά υποστηρίζει ότι στις προκαταρκτικές συζητήσεις «ορισμένοι υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε» να συμμετάσχει το ΔΝΤ. «Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη, να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010» αναφέρεται στην ανταπάντηση του επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ.

Τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου, ο οποίος σε μια από τις συνεντεύξεις του επικαλέστηκε συμφωνία με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυρία Κατσέλη, προκάλεσαν οξεία αντίδραση της τελευταίας. «Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος» αναφέρεται στη δήλωση της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε, αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση» επισήμανε η κυρία Κατσέλη.

Αποστάσεις από τον κ. Λοβέρδο τήρησε και ο κ. Ραγκούσης που, κατά τον επικεφαλής της ΡΙΚΚΣΥ, ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν εκφράσει ενστάσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό. Ο πρώην υπουργός επιβεβαιώνει μεν τις αντιρρήσεις του, σημειώνει, όμως ότι ο τριμερής μηχανισμός (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) υπήρξε «μοναδική εφικτή λύση».

Ο κ. Ραγκούσης αξιοποιεί, ωστόσο, την ευκαιρία για να επιτεθεί στην τωρινή, υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που, όπως λέει, «ζήτησε υποκριτικά συγγνώμη προεκλογικά» για την απόφαση, ενώ αποδίδει τα όσα έγιναν τότε και την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας που είχε αποκλειστεί από τις αγορές στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Βάλλει, επίσης, κατά της ηγεσίας της σημερινής, κατονομάζοντας τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για όσα έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ενώ υποστηρίζει ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισαν, ευνοούν τους επιχειρηματίες εις βάρος των μισθωτών.

πηγή: www.protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα