Πάει για Επίτροπος της Κομισιόν ο Στουρνάρας;

«Φουντώνουν» οι φήμες που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να προορίζεται για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, μια θέση για την οποία φέρεται να «κονταροχτυπιέται» με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία-σύμφωνα με πληροφορίες-έχει πάρει ήδη το ok από τον Σαμαρά.

Όπως αναφέρει ανταποκριτής της Real

από τις Βρυξέλλες, η επίσημη εξήγηση που δόθηκε για την παράδοξη παρουσία του κ. Στουρνάρα στο ΕΚΛ ήταν πως ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε να έχει μαζί του τον υπουργό οικονομικών για την περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ του ζητούσε νούμερα. Παρουσίες τρίτων όμως δεν συνηθίζονται στις τετ-α-τετ συναντήσεις αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ενώ και το πρόβλημα των αριθμών θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα απλό σημείωμα.

Ο πραγματικός λόγος της παρουσίας του κ. Στουρνάρα στο ΕΛΚ, είναι πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία και να παρουσιάσει στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, το ΕΛΚ, τον άνθρωπο που προορίζει να καταλάβει τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, από τη νέα της θητεία μετά τις ευρωεκλογές, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμούν κύκλοι των Βρυξελλών, είναι ένα πρόσωπο διακομματικής αποδοχής, τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στα κοινοτικά, από την εποχή ακόμα που η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Κύκλοι της Κομισιόν δεν βλέπουν αρνητικά μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Έλληνας υπουργός και τεχνοκράτης έχει αποστασιοποιηθεί σε κρίσιμα χρονικά σημεία από τη κοινότυπη ρητορική περί μέτρων και θυσιών στην Ελλάδα και έχει κρατήσει ζωντανό το ελληνικό πρόγραμμα σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς πάντα να έχει πίσω του τη στήριξη της κρατικής μηχανής, ή των συναδέλφων τους – κάθε άλλο. Γεγονός είναι πως ο κ. Στουρνάρας και θα μπορούσε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο και σε άλλες επιδιώξεις του πρωθυπουργού, ενώ ακόμα και αν δεν προταθεί αμέσως για Επίτροπος, η πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα μπορούσε να είναι η επόμενη λύση για τη μετακίνηση του Έλληνα υπουργού στην άλλη όχθη.

The post Πάει για Επίτροπος της Κομισιόν ο Στουρνάρας; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα