Έφοδος για ναρκωτικά στους Γιατρούς του Κόσμου

Έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στην ΜΚΟ « Γιατροί του Κόσμου» πραγματοποίησαν χθες το πρωί η Δίωξη Ναρκωτικών και οι υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΦ), παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία «για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών».

Ο γιατρός Γιώργος Βήχας, εθελοντής του Μητροπολιτικού Ιατρείου, δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία»: «Με το πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -έπειτα από ανώνυμη καταγγελία- άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ

με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Για εμάς ήταν μεγάλη έκπληξη αυτό που συνέβη. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται από τη δράση μας».

Στην ανακοίνωσή τους οι εθελοντές της δομής δείχνουν ακριβώς ποιοι ενοχλούνται: «Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν, ορατή πια, απειλή για τις πολιτικές της. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθούν σε όλη την Ελλάδα, χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία, όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα Κοινωνικά Ιατρεία δέχονται περιστατικά δωρεάν. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν».

«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες, με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, όπου υπάρχουν άνθρωποι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

The post Έφοδος για ναρκωτικά στους Γιατρούς του Κόσμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα