Π. Καμμένος: Σύντομα θα εξαφανιστούν οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου παρευρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Στην αρχή ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τις

διαφορές του με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης πέθαναν»

«Στα εθνικά θέματα δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Στα υπόλοιπα θέματα της διακυβέρνησης ευχαρίστως να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ και συνέχισε: «Προέρχομαι από το πατριωτικό μέρος της ΝΔ όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΝΔ γιατί τα δύο κόμματα της μεταπολίτευσης πέθαναν. Έγιναν κόμματα που έχουν καταργήσει τους ιδρυτές τους. Η Νέα Δημοκρατία προστατεύει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως προστάτεψε τον Γιώργο Παπανδρέου για την εξεταστική, για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Για μένα η Νέα Δημοκρατία είναι ο σύντροφος του ΠΑΣΟΚ και με αυτή την Νέα Δημοκρατία, δεν έχω καμία σχέση», ανέφερε χαρακτηριστικά, κρατώντας αποστάσεις από την ΝΔ.

«Δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα»

Εν συνεχεία ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον Πάνο Καμμένο πού θα βρει τα λεφτά, αν καταργήσει το μνημόνιο, με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ να απαντάει πως:« Πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει ο κύριος Σαμαράς, αλλά αν όμως αφαιρέσετε τα τοκοχρεολύσια και τις δόσεις που θα πρέπει να πληρώνουμε στους τοκογλύφους, γιατί εμείς θα πούμε ότι σταματάμε να πληρώνουμε, θα πάμε σε επιτροπή λογιστικού ελέγχου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα…»

Την πεποίθησή του ότι «οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου θα εξαφανιστούν» εξέφρασε ο κ. Καμμένος, λέγοντας πως: «Πιστεύω το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή. Πιστεύω και η Νέα Δημοκρατία, με τη σημερινή της πολιτική και την τωρινή της ηγεσία, θα πέσει κάτω από το ποσοστό εκείνο που θα διεκδικήσει μέρος της εξουσίας».

Το ζήτημα ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο προσκήνιο της συζήτησης, με τον Π. Καμμένο να δηλώνει πως: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί αυτά που εμείς ονομάζουμε “κόκκινες γραμμές”, μακάρι να είναι μέσα, να είμαστε όλοι μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε παλιότερα. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορέσουμε να συννενοηθούμε».

«Πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»

Ακόμη, τόνισε τις βασικές διαφορές του από την Νέα Δημοκρατία. «Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια. Δεν θα είναι καν στη βουλή. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι μια νέα Πολιτική Άνοιξη. Έχει μια ηγετική ομάδα περί τον κ. Σαμαρά που δεν έχει σχέση με τη ΝΔ», ενώ είπε κατηγορηματικά, ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με κόμμα που επιμένει στην πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας, στην πολιτική των μνημονίων και που αποδέχεται επιτρόπους που καταργούν την εθνική κυριαρχία σε ελληνικό υπουργείο».

Ο Π. Καμμένος είπε πως είχε στηρίξει τον Α. Σαμαρά στην εκλογή προέδρου στην ΝΔ, γιατί «πίστευα ότι θα ήταν στα εθνικά θέματα ο Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση του 93′ υπερασπιζόμενος το όνομα της Μακεδονίας που σήμερα πουλά».

Αυτό που ήθελε να κάνει κατανοητό ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ είναι ότι θέλει και μπορεί να συζητήσει με πολιτικούς, όπως ο Αβραμόπουλος, ο Πολύδωρας, αλλά και με στελέχη από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν ανήκουν στην λογική της πολιτικής του μνημονίου.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το ζήτημα της αποχώρησης στελεχών από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Δεν έχω καταλάβει γιατί αποχώρησε ο κύριος Ζώης. Είμαστε και προσωπικοί φίλοι. Ο κ. Μαρκόπουλος ήρθε πολύ κοντά στο μνημόνια, ψήφισε και νόμους δανειστών. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχουμε κομματική πειθαρχία. Υπάρχει ελευθερία ψήφου κατά συνείδησης. Με τα στελέχη που αποχώρησαν είχαμε άλλες διαφορές».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

Ο κ. Καμμένος σχολίασε για το θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την πρόσκληση του Απόστολου Τζιτζικώστα προς την Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ότι είχε την υποχρέωση να τηρήσει το πρωτόκολλο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως: «Εγώ δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, είναι ο Τσουκάτος, ο κύριος Μαντέλης, όπως ο κύριος Παπαντωνίου… Γιατί τους καλύπτανε;»

Μάλιστα, δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφερόμενος στον νόμο για τα υποβρύχια.

«Δεν φεύγουμε από το ευρώ»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε με σαφήνεια πως δεν θέλει η χώρα να βγει από την ζώνη του ευρώ, εκτός κι αν την διώξουν. Τότε, όμως, θα πρέπει να διαγραφεί το χρέος που χτίστηκε με βάση την σύμβαση.

Τέλος, ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση πολίτη που βρισκόταν στο στούντιο για πιθανή επιστροφή στον ενεργό πολιτικό στίβο, αλλά και την πιθανότητα συνεργασίας του με τον Κώστα Καραμανλή, δήλωσε πως: ««Υπάρχει ένας σεβασμός και μία εκτίμηση και πιστεύω πως ο Κώστας Καραμανλής ανετράπη διότι τόλμησε να ορίσει νέους ενεργειακούς δρόμους και πολεμήθηκε σκληρά.» Σχολίασε, όμως, ότι δεν γίνεται να συνυπάρξει με ανθρώπους, όπως ο Μ. Βορίδης, ο Φ. Κρανιδιώτης και ο Χ. Λαζαρίδης, εννοώντας πως είναι απίθανο να έχει και πάλι ενεργό ρόλο στην ΝΔ.

The post Π. Καμμένος: Σύντομα θα εξαφανιστούν οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου(ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα