Ουκρανία: Αναβάλλεται για την Πέμπτη ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Η ουκρανική Βουλή μεταθέτει για την Πέμπτη την ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπηρεσιακού προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Παράταση δύο ημερών αποφάσισε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ προκειμένου

να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ουκρανία, μετά την καθαίρεση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι σε διάγγελμά του την Κυριακή, ο Τουρτσίνοφ είπε ότι η νέα ηγεσία της Ουκρανίας μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι έτοιμη να αρχίσει έναν διάλογο με τη Ρωσία για να τεθούν οι διμερείς σχέσεις σε μια «νέα, ισότιμη βάση καλής γειτονίας, η οποία αναγνωρίζει και λαμβάνει υπόψη της την ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας». Ο Τουρτσίνοφ είπε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει αποστολή να σταθεροποιήσει κατεπειγόντως την οικονομία, που όπως τόνισε αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Παράλληλα, σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε επικίνδυνες και αντιπαραγωγικές τις ενδεχόμενες προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στην Ουκρανία για να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Σε δηλώσεις του από το Λουξεμβούργο ο Λαβρόφ διατύπωσε μία ακόμη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. να μην προσπαθήσουν να διαμορφώσουν το μέλλον της πρώην σοβιετικής χώρας.

Όπως είπε, «είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να προσπαθήσει κανείς να επιβάλλει στην Ουκρανία να διαλέξει βάσει της αρχής “ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας”».

The post Ουκρανία: Αναβάλλεται για την Πέμπτη ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα