Για το θαύμα ο Ολυμπιακός, δύσκολη αποστολή στην Ρωσία η Ντόρτμουντ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45, Novasports 2) στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τους «16» του Τσάμπιονς λιγκ. Λίγο νωρίτερα (19:00) στην Αγία Πετρούπολη, η Ζενίτ αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ.

Ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σαβιόλα και Σιόβα, ενώ ο Βαλντέζ θα είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν αναμένεται να παραταχθούν με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτη, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες (Φουστέρ), Ντομίνγκες και Ολαϊτάν. Στον πάγκο θα είναι και οι Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Βαλντές, Μπονγκ, Μέγιερι και ο 18χρόνος Νίκος Βέργος.

Από την πλευρά του ο Μόγιες δεν υπολογίζει στους Νάνι, Τζόουνς, Έβανς και φυσικά στον Μάτα και προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ (Φελαϊνί), Βαλέντσια, Γιανγκ, Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι. Οι Άγγλοι θα έχουν στο πλευρό τους απόψε περίπου 2.000 οπαδούς.

Ο Ολυμπιακός μετράει 4 νίκες (1-0 τη Λίβερπουλ, 3-1, 2-1, 1-0 την Άρσεναλ) και 1 ισοπαλία (0-0 με την Τσέλσι, στην ίδια φάση, στους 16 της διοργάνωσης) κόντρα σε αγγλικές ομάδες στο νέο Καραϊσκάκη, αλλά έχει δύο ήττες (0-2, 2-3) σε ισάριθμα ματς επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο 40χρονος Ιταλός, Τζανλούκα Ρόκι.

Ζενίτ-Ντόρτμουντ

Η Ζενίτ φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ για τους «16» του Τσάμπιονς λιγκ.

Η ρώσικη ομάδα πέρα από την αγωνιστική απραξία, καθώς από τις 11 Δεκεμβρίου που ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Champions League, δεν έχει δώσει επίσημο ματς παρά μόνο φιλικά, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και υπολογίζει και τον επιθετικό Ροντόν, που αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες, καθώς νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ και Μπλαστσικόφσκι, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν με την ελπίδα να κριθούν έτοιμοι να αγωνιστούν οι Χούμελς (ως παρτενέρ του Παπασταθόπουλου) και Λεβαντόφσκι.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Ζενίτ ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ η Μπορούσια έχει δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ.

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 25/2
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία) 25/2 (19:00)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Τσέλσι (Αγγλία) 26/2
Σάλκε (Γερμανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 26/2

Εχουν γίνει οι αγώνες:
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2
Λεβερκούζεν (Γερμανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4
Μίλαν (Ιταλία) – Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1
Άρσεναλ (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-2

The post Για το θαύμα ο Ολυμπιακός, δύσκολη αποστολή στην Ρωσία η Ντόρτμουντ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα