Όταν Προβόπουλος λέει την αλήθεια…

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν… Ξύπνησε από τον νιρβάνα της η ελληνική πολιτική ζωή, επειδή ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε (τους πολίτες κυρίως αλλά και …) τις τράπεζες ότι πρέπει να διοχετεύουν την ελάχιστη πολύτιμη ρευστότητα που διαθέτουν όχι συντηρώντας επιχειρηματικά κουφάρια αλλά στη χρηματοδότηση νέων υγιών καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Ξεσηκώθηκε θόρυβος, ακούστηκαν απειλές και …στο βάθος αποκαλύφθηκαν

όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα …σενάρια διαδοχής του Γιώργου Προβόπουλου, επειδή ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας τόλμησε να πει πως οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήνουν τις αδύναμες, μη βιώσιμες, επιχειρήσεις να πτωχεύουν και να ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση σε όλο το εύρος της οικονομίας, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη.

«Έχω παροτρύνει τις τράπεζες να επιδιώξουν τη συγκέντρωση σε άλλους κλάδους της οικονομίας προκειμένου αυτοί να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επωφελές για την οικονομία: θα άνοιγε τον δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη και, το κυριότερο, για αύξηση της απασχόλησης», είπε ο Γ. Προβόπουλος στους Financial Times.

Υπάρχουν μερικές δεκάδες επιχειρηματίες που είδαν τον εαυτό τους στον καθρέπτη που αποκάλυψε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Έσπευσαν όμως να κρυφτούν πίσω από τον τρόμο που επιτηδείως καλλιεργήθηκε στους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που με δυσκολία τα φέρνουν πέρα. Προφανώς ο κεντρικός τραπεζίτης δεν αναφέρθηκε στις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ωστόσο διαθέτουν την ευελιξία προσαρμογής στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Η προειδοποιητική σειρήνα της Τράπεζας της Ελλάδος αφορούσε και φορά τις μεγάλες(;) επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης και του Τουρισμού που συνεχίζουν να λειτουργούν απτόητες χωρίς να εξυπηρετούν τα δεκάδες εκατομμύρια των δανείων τους απειλώντας τις τράπεζες με λουκέτα και την κυβέρνηση με απολύσεις που θα προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση.

Ο Γιώργος Προβόπουλος έβγαλε το τελευταίο φύλλο συκής αποκαλύπτοντας όλους εκείνους τους «βιομήχανους» και μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους στα χρόνια της κρίσης και χτίζουν «κολοσσούς» με τα λεφτά των τραπεζών, τις επιδοτήσεις του Δημοσίου και με πελάτη το ελληνικό Κράτος προς το οποίο δεν πληρώνουν ούτε τους φόρους που αναλογούν…

Αμέσως εμφανίσθηκαν οι κήνσορες του λαϊκισμού για να «ερμηνεύσουν» τον κεντρικό τραπεζίτη. Θέλουν το τραπεζικό σύστημα να συντηρεί τα επιχειρηματικά κουφάρια που εμποδίζουν την κίνηση στη λεωφόρο της οικονομικής ανάκαμψης..

Θεωρούν φυσιολογικό να υπάρχει «επιχειρηματίας» ιδιοκτήτης Ομίλου με ετήσιο τζίρο 30 εκατομμυρίων ευρώ και χρέη στην αγορά της τάξης των 450 εκατ. Ευρώ που φυσικά δεν εξυπηρετούνται.

Θέλουν τη διαπλοκή που συντηρεί τους μίζερους μισθούς και τη μη καταβολή φόρων και εισφορών.

Δεν θέλουν να δουν αλλαγές. Τίποτα να μην αλλάξει…

The post Όταν Προβόπουλος λέει την αλήθεια… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα