Ομάδες των ειδικών δυνάμεων βοήθησαν στον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών

Ο κρίσιμος παράγοντας που συνετέλεσε στον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων ήταν η εμπειρία και ο εξοπλισμός των ομάδων ειδικών δυνάμεων που δρουν παράλληλα με τις αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό τους στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το defencenet, ομάδα ειδικών δυνάμεων του Στρατού εντόπισε με τη χρήση θερμικών καμερών τουλάχιστον τέσσερις από τους Αλβανούς φυγάδες να κινούνται στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες,

οι ειδικές δυνάμεις παρακολουθούν τους Αλβανούς κακοποιούς πολύ στενά χωρίς οι τελευταίοι να τους έχουν αντιληφθεί.

Πηγή του ΓΕΣ ανέφερε στο defencenet, ότι: «Καλύτερα να ολοκληρωθεί η περικύκλωσή τους και να αποκοπούν οι οδοί διαφυγής, παρά να τους χάσουμε. Για μας είναι θέμα τιμής να βοηθήσουμε στην σύλληψή τους. Θα τους πιάσουμε ζωντανούς ή νεκρούς, αλλά θα τους πιάσουμε».

Τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες των ειδικών μονάδων των ΕΔ είχαν ενταθεί στην ορεινή Ναυπακτία ενώ αστυνομικοί στήνουν μπλόκα παντού, καθώς κάπου εκεί, τριγυρίζουν ελεύθεροι οι κακοποιοί. Κάποιοι από αυτούς έχουν διαρρήξει σπίτια της περιοχής, πήραν είδη πρώτης ανάγκης ενώ έχει ταυτοποιηθεί και το DNA του ενός, σε ρούχο που βρέθηκε πεταμένο σε ποτάμι.

Στην καταδίωξή των επικίνδυνων οπλοφόρων συμμετέχει μια ομάδα του Επίλεκτου Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού με γνώση και εμπειρία σε ορεινό αγώνα.

Σχετικά θέματα:

Εντοπίστηκαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων;

Keywords
Τυχαία Θέματα