Απίστευτο! Την απέλυσαν για τι δεν ήθελε να κάνει αποτρίχωση

Δικαστικά κατά του κέντρου αισθητικής που εργαζόταν κινήθηκε μία γυναίκα από την Pennsylvania στις ΗΠΑ καθώς όπως υποστήριξε οι υπεύθυνοι της την απέλυσαν επειδή δεν δέχθηκε να κάνει αποτρίχωση Brazilian στο μπικίνι στο πλαίσιο της… εκπαίδευσής της.

Η 35χρονη Jennifer Finley αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά της πως όταν εκπαιδευόταν μαζί με άλλες κοπέλες στο European Wax Center, τους είπαν πως θα

έπρεπε να κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι η μία στην άλλη. Όταν η Finley αρνήθηκε, διώχθηκε.

Όπως υποστήριξε η Finley δεν δέχθηκε το αίτημα του εργοδότης της λέγοντας πως είναι εξευτελιστικό, επώδυνο, τη φέρνει σε δύσκολη θέση και αποτελεί μια σαφή διάκριση αφού είναι κάτι που αφορά μόνο γυναίκες. Το ίδιο άβολα ένιωσαν και αρκετοί συνάδελφοί της…

Ο δικηγόρος της δήλωσε στη HuffPost πως Finley δε γνώριζε την προϋπόθεση αυτή μέχρι που της ζητήθηκε μια άλλη εκπαιδευόμενη να της κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι. «Είναι κάτι που δεν περιμένει κανείς να είναι στον έλεγχο του εργοδότη», τόνισε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε «Δεν μπορεί ο εργοδότης να περιμένει οι εργαζόμενες να εκτίθενται με αυτόν τον τρόπο στις συναδέλφους του ή να καλούνται να κάνουν κάτι τέτοιο η μία στην άλλη».
Ολοκληρώνοντας τόνισε «Φυσικά είναι μέρος της δουλειάς τους αλλά όταν εμπλέκεις και συναδέλφους, τότε η δυναμική αλλά ζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα