Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 76-67…

Ο Παναθηναϊκός ήθελε νίκη με πέντε, ο Ολυμπιακός την πήρε (72-67)! Ήταν και πάλι καλύτερος, έλεγξε τον ρυθμό και εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play

off.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι περισσότεροι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ντέρμπι «αιωνίων». Στα κρίσιμα σημεία οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκε να μην έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και ψυχραιμία με αποτέλεσμα να μην παίρνουν σωστές αποφάσεις σε λεπτομέρειες που συνήθως κρίνουν ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε σωστές αποφάσεις και αντί το +5, +7 των Πειραιωτών να μειωθεί, αυξήθηκε σε διψήφια επίπεδα και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στη νίκη.

ΜVP: Ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι. Ο 29χρονος φόργουορντ έδωσε στην ομάδα του 10 πόντους, προσέφερε στην άμυνα, πήρε δύο ριμπάουντ και γενικά έκαν δουλειά που έκρινε το παιχνίδι.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Μάικ Μπράμος. Ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν έδωσε τίποτα επιθετικά στους «πράσινους». Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον άφησε αρκετή ώρα στο παρκέ γιατί έδινε λύσεις αμυντικά, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν ήταν ούτε εκεί καλός και έτσι ο Έλληνας τεχνικός τον τράβηξε στον πάγκο.

KEY POINT: Η αντίδραση του Ολυμπιακού τις δύο φορές που ο Παναθηναϊκός πήγαινε να φέρει τα πάνω-κάτω στο ματς. Αλλά οι Πειραιώτες με τον Στράτο Περπέρογλου να έχει τις απαντήσεις (σ.σ. δύο κρίσιμα τρίποντα) δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να πιστέψουν στη μεγάλη ανατροπή. Αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ μετέτρεψε το 53-44 σε 56-44 ενώ στη συνέχεια, μετά το σερί 6-0 του Παναθηναϊκού, το σκορ έγινε 56-50. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μείωσε σε 64-56, αλλά με νέο τρίποντο του διεθνή φόργουορντ έγινε το 67-56 και τελείωσαν όλα.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Κατάμεστο ήταν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα εισιτήρια του αγώνα είχαν τελειώσει δύο μέρες πριν το τζάμπολ και έτσι από τις 18:30 το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Οι φίλοι των Πειραιωτών δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς ακρότητες. Οι μόνες ασχήμιες το ότι έπεσαν βαρελότα στον περιβάλλοντα χώρο του παρκέ.

Δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Xάινς 6, Λο 12 (1), Άντιτς 2, Σπανούλης 11 (1τριπ, 7ασ), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 9 (2).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος, Ματσιούλις 4, Καπόνο 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 3 (1), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 4.

πηγή: http://www.gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα