Ολυμπιακός – Αλάνια Βλαντικαφκάζ 1-0

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Τζεμπούρ επικράτησε με 1-0 της Αλάνια Βλαντικαφκάζ στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους. Θετική η εικόνα των ερυθρολεύκων απέναντι στη ρωσική ομάδα που σε πέντε ημέρες ξεκινάει τις επίσημές της υποχρεώσεις.

Ένα υπέροχο γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ (13′) ήταν αρκετό για την πρώτη φιλική νίκη του Ολυμπιακού

στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία με 1-0 απέναντι στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ. Οι ερυθρόλευκοι, παρά τα εμφανή σημάδια κούρασης σε αρκετά σημεία του αγώνα, είχαν θετικό πρόσημο στην εικόνα τους κόντρα στους Ρώσους που το ερχόμενο Σάββατο (21/07) ξεκινούν της υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ συνέχισε τις δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα, επιλέγοντας δύο διαφορετικές διατάξεις στην αναμέτρηση. Ξεκίνησε με 4-2-3-1 και το γύρισε σε 4-3-3 στην επανάληψη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αλάνια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει του νταμπλούχους Ελλάδας καθώς την πίεζαν ψηλά και την κρατούσαν μακρυά από την εστία τους. Στα αντίπαλα καρέ, μία φορά έφτασε ο Ολυμπιακός με αξιώσεις και σκόραρε με τον Τζεμπούρ.

Διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη καθώς ο Ολυμπιακός πατούσε πιο εύκολα την αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας αρκετές τελικές. Οι Ρώσοι είχαν ένα δοκάρι στο 56′, μπλόκαραν ξανά στην καλή αμυντική λειτουργία των ερυθρολεύκων και όταν έφτασαν πάλι σε θέση βολής (86′), βρήκαν απέναντί τους τον Μέγκιερι.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Κάρολ (Μέγκιερι 46′), Παπάζογλου (Χαβίτο 78′), Μανωλάς, Σιόβας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Φέισα (Τάτος 46′), Βλαχοδήμος (Σουμπίνιο 46′), Αμπντούν (Βλαχοδήμος 85′), Ντιόγκο (Πάντελιτς 46′), Τζεμπούρ (Καραγκούνης 60′).
Διάταξη και αλλαγές σε σχέση με Σπαρτάκ

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προτίμησε το 4-2-3-1 το οποίο χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σπαρτάκ το Σάββατο (14/04). Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Μοσχοβίτες, ξεκίνησε ο Κάρολ αντί του Μέγκιερι. Η άμυνα ήταν ίδια κατά τα 3/4 με Παπάζογλου (δεξιά) και Μανωλά, Σιόβα (στόπερ). Στο αριστερό άκρο προτιμήθηκε ο Ποτουρίδης αντί του Ντιελνά.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Φέισα, Μοδέστο ενώ μπροστά τους η τριάδα Βλαχοδήμος (δεξιά), Ντιόγκο (κέντρο), Αμπντούν (αριστερά). Με την Σπαρτάκ είχαν αρχίσει στην 11άδα οι Τάτος, Σοουμπίνιο, Χαβίτο σε ένα 4-3-3 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Φέισα. Στην κορυφή της επίθεση δεν υπήρξε καμία αλλαγή, με τον Ραφίκ Τζεμπούρ να βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση.

Τρομερή εκτέλεση από Τζεμπούρ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και με αρκετές διακοπές λόγω φάουλ και οφσάιντ. Η πιο έτοιμη Αλάνια είχε μια σχετική πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη στα ρωσικά καρέ άνοιξαν το σκορ (13′).

Ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα από την άμυνα, προχώρησε ανενόχλητος κατεβαίνοντας τη σέντρα και έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή. Η μπάλα έφτασε στον Τζεμπούρ που από πλάγια αριστερά έπιασε με τη μία στον αέρα το βολέ, στέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα