Η σύνδεση των Νησιών στο επίκεντρο

Εξερχόμενος από την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε «Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε βρει τις λύσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του

υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και την πλήρη λειτουργική ενσωμάτωση του Λιμενικού Σώματος σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ Μουσουρούλης λίγη ώρα μετά τη συνάντηση.
«Θα πρέπει να πάρουμε σημαντικά μέτρα -όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας γύρω από την ακτοπλοΐα. Εγώ προσωπικά εργάζομαι σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στον τομέα του κόστους εργασίας έχω ήδη μια πρώτη καλή είδηση από τις επαφές μου με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, ο υπουργός διευκρίνισε: «Έχω τη βεβαιότητα ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκοπεί, οι νησιώτες έχουν ανάγκη από αυτή τη σύνδεση που είναι πηγή ζωής».

Ολοκληρώνοντας ο κ Μουσουρούλης δήλωσε: «Δεν είναι το ζήτημα μόνο η πυκνότητα των συνδέσεων, είναι ο συνδυασμός των γραμμών με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα, ούτε στους κατοίκους αλλά ούτε και στους ακτοπλόους».

Keywords
Τυχαία Θέματα