Όλη η αλήθεια για τον «σκληρό» Πολ Τόμσεν

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η κυβέρνηση με αφορμή τη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, την ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων και τη δόση-μαμούθ των 31,5 δισς. ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε οριακό σημείο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται που το πάει ο «πολλά βαρύς και όχι» εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Αποχώρηση ΔΝΤ
Το καυστικό σχόλιο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel

που χαρακτηρίζει «πιόνια» τους τροϊκανούς, καθιστά σαφές ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια φοβερή σύγκρουση Βερολίνου και ΔΝΤ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Τόμσεν έχει αναλάβει τον ρόλο του σκληρού και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό προαναγγέλλει την απόφαση του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδος, κάτι που αν συμβεί θα έχει ολέθριες επιπτώσεις.

Θέλει να την κάνει
Ωστόσο υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή για τη σκληρή τακτική του κ. Τόμσεν η οποία σχετίζεται με την αποτυχία όλων των προβλέψεων που έχει κάνει η τρόικα για την Ελλάδα. Οι πάντες επιρρίπτουν την ευθύνη στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ο οποίος ως τεχνοκράτης δεν θέλει να χρεωθεί τις ατυχείς εκτιμήσεις του και ψάχνει αφορμή μέσω της σκληρότητάς του για να… την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τόμσεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με τις φήμες στο παρασκήνιο να οργιάζουν ότι η Λαγκάρτ, είναι έτοιμη να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα