Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ, το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερη»

Για την συμβολή του τουριστικού προϊόντος στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας μίλησε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη σε μια εκδήλωση όπου συναντήθηκε με τους διαπιστευμένους πρέσβεις των ξένων κρατών στην Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας που έχει τη δυνατότητα να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, λέγοντας: «Σήμερα αντιπροσωπεύει το 16,5% του ΑΕΠ

και το 18,5% της συνολικής απασχόλησης της χώρας. Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο αφίξεων που ανήλθαν σε περίπου 17,9 εκ. επισκέπτες όσο και σε έσοδα που ανήλθαν σε περίπου 11,7 εκ ευρώ», εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνέχεια παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο δράσης του ελληνικού τουρισμού, που βασίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Πρώτος. Ανάπτυξη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό, με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού (θαλάσσιος, ιατρικός, θρησκευτικός, αθλητικός και συνεδριακός τουρισμός).Δεύτερος. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και διευκόλυνση των επενδύσεων, με αξιοποίηση των κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ.Τρίτος. Διασφάλιση της ποιότητας στις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες της χώρας.Τέταρτος. Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών του υπουργείου είναι η διαμόρφωση ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στο τομέα του τουρισμού και όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά στόχος είναι η προσέλκυση και η διευκόλυνση επενδύσεων, μέσω ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου και της απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση σε νέες μορφές τουριστικών επενδύσεων, όπως είναι τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ενώ αναφερόμενη στην προβολή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, επισήμανε τη νέα στρατηγική μάρκετινγκ που εστιάζει σε χώρες όπως είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τις υπάρχουσες σχέσεις της με τις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, εμπλουτίζοντας το εγχώριο τουριστικό προϊόν, με σύγχρονες μορφές τουρισμού (κρουαζιέρα, υγεία-ευεξία, πολιτιστικό τουρισμό κ.α).

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ, το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερη» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα