Όλα όσα κρύβει ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

Εκδήλωση με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στις 7 το απόγεμα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, ΝΟΗΣΙΣ.

Με αφορμή τη συνεργασία του κέντρου ΝΟΗΣΙΣ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , παρόντες και ομιλητές στην εκδήλωση, θα είναι και δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, μέλη της ομάδας του μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Αστροφυσικής κ. Γιάννης Σειραδάκης θα παρουσιάσει

τις κύριες πτυχές της μελέτης του Μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσπάθειας προσέγγισης του ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορία Ενάλιων Ανασκαφών του υπουργείου Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Woods Hole των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένα ταξίδι στο χρόνο θα μας χαρίσει ο δεύτερος ομιλητής, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Κυριάκος Ευσταθίου, καθώς θα παρουσιάσει την κατασκευή του μηχανισμού κατά το 2ο π.χ., την πρόσφατη ανακατασκευή του αλλά και τις καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, θα παραδώσει στο Γενικό Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ, κ. Θανάση Κοντονικολάου το ομοίωμα που κατασκευάστηκε πρόσφατα από τη διεπιστημονική ομάδα μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του ΑΠΘ, με μετρήσεις ακριβείας επί των τομογραφιών των θραυσμάτων του Μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Φυσικής, και σχεδίαση και επίβλεψη της κατασκευής από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα