Οι υποψήφιοι υπουργοί στην Κύπρο

Πλούσια παραφιλολογία υπάρχει από το πρωί της Δευτέρας στην Κύπρο αναφορικά με τα ονόματα που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Ανασταδιάδης μέχρι και το βράδυ θα έχει ανακοινώσει τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο Μιχάλης Σαρρής αντίστοιχα.

Για το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι βολιδοσκοπήθηκε η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

και αναμένεται απάντηση της.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται ως επικρατέστερος ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ο Ιωνάς Νικολάου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναλάβει τελικά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Εσωτερικών, εάν η κα Γιωρκάτζη δεν αποδεχτεί.
Για το Υπουργείο Εργασίας πληροφορίες φέρουν ως νέο υπουργό τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει επικεφαλής του επιτελείου του Ν. Αναστασιάδη για την οικονομία.
Για το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να «παίζουν» τρία ονόματα: Χ. Πατσαλίδης (ΔΗΚΟ), Ελένη Θεοχάρους και Στέλλα Κυριακίδου (ΔΗΣΥ). Για τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου συζητείται το όνομα του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Στυλιανίδη, παρόλο που είναι ο πρώτος επιλαχών να διαδεχθεί στην ευρωβουλή τον Ιωάννη Κασουλίδη.
Στην λίστα προς υπουργοποίηση υπάρχουν και τα ονόματα των Σωκράτη Χάσικου, Μάνθου Μαυρομάτη, Φώτης Φωτίου, Βασίλης Πάλμα, Κυριάκου Κενεβέζου, Αντώνη Μιχαηλίδη από το ΔΗΚΟ και Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα