Οι βουλευτές θα αξιολογούν τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους

Βουλευτική τροπολογία με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία και τα γραφεία των κομμάτων θα αξιολογούνται από τα πρόσωπα στα οποία είναι αποσπασμένοι, ψήφισε η κυβέρνηση στον «Κώδικα Μετανάστευσης».

Οι βουλευτές επικαλούνται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, επειδή είναι αποσπασμένοι, δεν μπορούν να αξιολογηθούν στις υπηρεσίες που έχουν διοριστεί, και γι’ αυτό πρότειναν να αξιολογούνται από τους… ίδιους τους βουλευτές.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία («υπέρ» τάχθηκαν ΝΔ, ΠαΣοΚ

και ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέλεξαν το «παρών» και οι ΑΝ.ΕΛΛ. ψήφισαν «κατά»), προβλέπει συγκεκριμένα ότι «η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως της υπηρεσιακής τους κατάστασης». Σε αυτούς η τροπολογία περιλαμβάνει και τους «δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν διατεθεί και υπηρετούν μέσω αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, Θανάσης Μπούρας, Δημήτρης Τσουμάνης, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξανδρρος Κοντός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, και του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Σαλτούρος, Χρήστος Γκόκας.

The post Οι βουλευτές θα αξιολογούν τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα