Ποιοι είναι οι 1.000.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα

Το κοινωνικό μέρισμα, μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διανεμηθεί σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους, επιδοτούμενους ανέργους που πληρούν τα κριτήρια, ελεύθερους επαγγελματίες των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα και σε ΑμεΑ, με πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ακριβή καθορισμό των δικαιούχων, και αναμένονται τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ,

τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ, τα οποία στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο εισοδηματικό όριο των 7.000 ευρώ- 10.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, θα τεθούν και περιουσιακά κριτήρια, από τα οποία, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες).

Σημειώνεται, ότι τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό των δικαιούχων, είναι εκείνα που αποκτήθηκαν το 2012 και δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Ποιοι είναι οι 1.000.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα