Οι τρείς μεγάλοι εφιάλτες την επομένη των εκλογών

Εφιαλτικό είναι το τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Η βεβαιότητα ότι δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, σε συνδυασμός με το όργιο φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκαλούν σοκ και δέος στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
Από τις ελληνικές τράπεζες αποσύρονται καθημερινά καταθέσεις άνω των 500 εκ. ευρώ, στην

αγορά δεν πληρώνει κανείς, η ανεργία καλπάζει και όλοι πλέον δείχνουν να περιμένουν το μοιραίο.
Τα πολιτικά κόμματα παρά τους υψηλούς προεκλογικούς τόνους αδυνατούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται η άποψη ότι η Ελλάδα θα βουλιάξει και πάλι στην ακυβερνησία.
Τρείς είναι οι μεγάλοι εφιάλτες που θα αντιμετωπίσει η χώρα την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής:
1. Τρίτη εκλογική αναμέτρηση: Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση πως ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συμμαχίες για να σχηματίσουν κυβέρνηση εάν είναι πρώτο κόμμα. Το ΚΚΕ και η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν ανταποκρίνονται στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ το ΠΑΣΟΚ τηρεί αποστάσεις. Η Ν.Δ. είναι δύσκολο να τα βρει με τους Ανεξάρτητους, ο Τζήμερος με τον Μάνο δε φτάνουν ακόμη και στην περίπτωση που μπουν στη Βουλή και ο Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι συζητά μόνο κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Τα δεδομένα αυτά καθιστούν σαφές ότι είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει κυβέρνηση που θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 22 Ιουνίου. Ο φόβος για μια τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ορατός και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα σημάνει και το τέλος της χώρας.
2. Χρεοκοπία: Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, που ουδείς προτείνει τίποτα, είναι πολύ πιθανό οι ευρωπαίοι εταίροι να μας τραβήξουν το καλώδιο που μας κρατάει στη ζωή. Το σενάριο να μη μας χορηγήσουν την επόμενη δόση, είναι υπαρκτό είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση Ν.Δ. Εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι τόσο το δημόσιο, όσο και οι ιδιώτες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών και τα ταμεία έχουν αδειάσει γίνεται αντιληπτό ότι το ευρώ μπορεί να αποτελεί σύντομα μακρινή ανάμνηση.
3. Νέα φτώχεια: Τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει δραματικές εξελίξεις ακόμη και στα στρώματα του πληθυσμού που καταφέρνουν έστω και με δυσκολία να τα βγάλουν πέρα. Από τη στιγμή που δεν θα μπορούμε να εισάγουμε φάρμακα, πετρέλαιο και βασικά καταναλωτικά αγαθά -λόγω του δεν παράγουμε τίποτα-, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες απίστευτης φτώχειας που θα παραπέμπει στην διαλυμένη Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα