Η εκλογική αναμέτρηση απέκτησε φαβορί

Οι εκλογές της Κυριακής μπορεί να είναι ντέρμπι, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει αποκτήσει φαβορί
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το «Π» από αξιόπιστες κομματικές πηγές, το προβάδισμα της Ν.Δ. παραμένει αλλά είναι οριακό και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι η ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου

έγινε το τελευταίο τετραήμερο, κάτι που δεν αποκλείουν να επαναληφθεί και τώρα.
«Οι μέρες έως και την Παρασκευή θα κρίνουν τα πάντα», έλεγε στο «Π» κορυφαία κομματική πηγή, αλλά σημείωνε ότι «το προβάδισμα της Ν.Δ. δείχνει να έχει σημάδια διατήρησης».
Φόβοι-διλήμματα
Εξηγούσε επίσης, ότι κλειδί για την πρωτιά της Κυριακής –εκτός από τη στάση των ετεροδημοτών-, είναι και ποιος από τους φόβους που θέτουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερισχύει.
Η Λ. Συγγρού διαμηνύει ότι τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζει τη χώρα σε περιπέτεια και έξοδο από το ευρώ, ενώ η Κουμουνδούρου ότι νίκη της Ν.Δ. οδηγεί σε δυσβάσταχτους φόρους και υποταγή στο Μνημόνιο.
Με δεδομένο, ότι ακόμη δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα ποιος φόβος θα υπερισχύσει, το αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό.
Το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρει το ΚΚΕ να ανακόψει τις διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως μετά τα σκαμπίλια του Κασιδιάρη το έχει καταφέρει ως ένα βαθμό, αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ οροφή θεωρείται το 13,1% της 6ης Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω αλλά όχι προς τα πάνω.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας, τάσεις υποχώρησης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και να μη χάνει η Χρυσή Αυγή, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να υπερτιμάται.

Υπενθύμιση: οι ποιοτικές μετρήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής

Keywords
Τυχαία Θέματα