Οι κεραυνοί Α. Παπαδόπουλου και τα.. καμπίσα άλογα!

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αγωγιάτης» του Λαρισαίου γιατρού, πρώην υφυπουργού και βουλευτή κ. Έκτορα Νασιώκα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Στοάς Βιβλίου στην Αθήνα.

Σε μία εκδήλωση που ήταν συνολικά παρόντες 28 νυν και πρώην υπουργοί

και βουλευτές, ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον ίδιο τον Αγωγιάτη, δηλαδή τον πρωταγωνιστή του βιβλίου Πάνο Θώδο (πατέρα του Έκτορα Νασιώκα) για να πει με νόημα:
«Οι μεταφορές δεν γινόταν στα βουνά επάνω με καμπίσια άλογα, γινόταν με μουλάρια, κι ο ελληνοιταλικός πόλεμος με μουλάρια έγινε κι όχι με καμπίσια μουλάρια. Για να ξεπεράσει αυτήν την εποχή οποιαδήποτε χώρα μ’ αυτά τα προβλήματα και μ’ αυτό το μπέρδεμα, δεν θέλει καμπίσια άλογα. Θέλει τα μουλάρια του Θώδου από την Αργιθέα».
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός επισήμανε δηλαδή ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει στην ηγεσία της να είναι πολιτικοί ικανοί, αποφασισμένοι, έντιμοι, με ξεκάθαρες απόψεις, με πρόγραμμα και σχέδιο. Παράλληλα, με μία άλλη ιστορία από το βιβλίο, ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σχολίασε την αποχώρηση από την ενεργό πολιτική πολιτικών όπως ο συγγραφέας κ. Έκτορας Νασιώκας και ο κ. Γιώργος Φλωρίδης.
Ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος εξιστόρησε το εξής περιστατικό από το βιβλίο: ακούγοντας κάποιον άλλον αγωγιάτη να βρίζει τα θεία, ο Πάνος Θώδος τον επέπληξε. Τότε ο αγωγιάτης του είπε: «Πότε θα αδειάσουν επιτέλους οι στράτες από σένα;» (δηλαδή πότε θα πεθάνεις για να ερημώσουν οι στράτες).
«Αυτό – επισήμανε ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος – επαναλαμβάνεται και στην εποχή μας πολύ σκληρά. Οι στράτες αυτές για πολλούς σ’ αυτήν τη χώρα πρέπει να είναι άδειες, για να πηγαινοέρχονται κάποιοι ανενόχλητοι χωρίς την παρουσία κάποιων οι οποίοι θα τους υπενθυμίζουν ποιο είναι το καθήκον.
Οι στράτες αυτές αδειάζουν, πιστέψτε με. Ένα τελευταίο άδειασμα της στράτας αυτής ήταν του Έκτορα και του Γιώργου (Φλωρίδη), άλλοι προηγήθηκαν πριν. Αλλά θα μου πείτε, είναι καλό να αδειάζουν οι στράτες; Ναι, οι στράτες κάποια στιγμή να αδειάζουν γιατί όταν μπερδεύονται τα καλά και τα κακά, δεν εξυγιαίνονται τα καλά, απλώς μολύνονται όλα. Και τότε δημιουργούνται και ψευδείς εικόνες της κοινωνίας».
Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος αφού αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο και το δεύτερο βιβλίο του κ. Εκτ. Νασιώκα με τον τίτλο «Ο χρησμός», τον προέτρεψε δημόσια να το εκδώσει. Για το πρώτο βιβλίο του Λαρισαίου γιατρού και πολιτικού είπε ότι περιγράφει την εποχή κατά την οποία «στην Ελλάδα υπήρχε ακόμη η κοινωνία της ανάγκης πριν μετεξελιχθεί μ’ έναν ευτελιστικό τρόπο βαθμιαίου εκφυλισμού του όποιου πολιτισμικού συστήματος είχε κυοφορηθεί στη χώρα μας σε μια κοινωνία της επιθυμίας κι ότι άφησε αυτό το πράγμα.
Το δεύτερο βιβλίο έχω την αίσθηση ότι δεν αναφέρεται στην κοινωνία της ανάγκης που υπηρέτησε ο πατέρας του και μεγάλωσε κι ο ίδιος και πολλοί από μας αλλά στην κοινωνία της επιθυμίας και πως εξελίχθηκε και ψευτο- μεγαλούργησε. Πώς να συγκριθούν εκείνο
Keywords
Τυχαία Θέματα