Οι άνθρωποι που «ανεβάζουν» τους δικτάτορες

Η εταιρεία Trident Support Corporation, «σηκώνει» τις πιο ψηλές σημαίες του κόσμου για τα αυταρχικά καθεστώτα της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Η μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο είναι 165 μέτρα

Σήμερα το κοντάρι με την ψηλότερη σημαία στο κόσμο έχει ύψος 165 μέτρα και είναι στην πόλη Ντουσαμπέ που είναι πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Δεύτερο έρχεται το Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, που το κοντάρι της έχει ύψος σχεδόν 161 μέτρα, ενώ τρίτο είναι το κοντάρι

στην πόλη Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν με ύψος 132 μέτρα. Και οι τρεις από τις πιο πάνω γιγαντιαίες σημαίες κατασκευάστηκαν από την Trident Support Corporation.

Σε συνέντευξη με τους υπεύθυνους της εταιρίας από το Vice, οι Marc Summers και David Chambers αποκάλυψαν τους λόγους που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Για το πώς ξεκίνησε η εταιρία, ο Marc είπε: «Αν μου έλεγε κάποιος πριν 15 χρόνια ότι αυτή θα ήταν η δουλειά μου θα τον αποκαλούσα τρελό. Όλα ξεκίνησαν πριν 18 χρόνια όταν εργαζόμασταν στον τομέα ανεφοδιασμού στο Αμπού Ντάμπι. Ένας τοπικός άρχοντας μας είπε ότι ήθελε να κατασκευάσει την πιο ψηλή σημαία στον κόσμο. Μας εμπιστεύτηκαν και μας ρώτησαν αν μπορούμε να το κάνουμε. Τότε τον ρωτήσαμε πόσο μεγάλο το θέλετε. Αυτός απάντησε το ψηλότερο στο κόσμο».

Στη συνέχεια οι δύο συνέταιροι πήγαν στην Ιορδανία όπου ο βασιλιάς Αμπντάλα, ήθελε να σπάσει ξανά το ρεκόρ και χτιστεί στο Αμμάν η ψηλότερη σημαία του κόσμου.

Ως προς το πώς βρήκαν τους πελάτες, ο Marc ανέφερε: «Σήμερα είναι οι πελάτες που μας χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν πρόκειται να χτίσει το ψηλότερο κοντάρι σημαίας στον κόσμο σε οποιαδήποτε χώρα , χωρίς τα υψηλότερα επίπεδα έγκρισης».

Τέλος, για το αν ο ανταγωνισμός τους επηρεάζει, επεσήμανε: « Υπάρχουν πολλές μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες εκεί έξω. Ωστόσο κανείς δεν έχει σπάσει το ρεκόρ μας τα 12 τελευταία χρόνια».

The post Οι άνθρωποι που «ανεβάζουν» τους δικτάτορες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα