Τι συμβαίνει με το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

«Φωτιές» άναψε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου σχολιάζοντας τα σενάρια για το μεγάλο συνασπισμό Δεξιάς και Αριστεράς, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις.

Μπαίνοντας στα σενάρια που έχου διακινηθεί προσφάτως και τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδοκιμάσει δημοσίως, ο Μανώλης Γλέζος κατάφερε να προκαλέσει… εγκεφαλικά στην Κουμουνδούρου.

Από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι «εάν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική των μνημονίων και την πολιτική του να αρπάζει από το λαό για να δώσει τις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε καμία διαφωνία να συγκυβερνήσει μαζί της».

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε (τον άδειασε ο Νίκος Βούτσης από το ίδιο βήμα) ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ειρωνευόταν την κυβέρνηση. Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας ηγείται, ο Μανώλης Γλέζος κάνει λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει».

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», αναφέρεται στη δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Βούτσης: «Ανέκδοτο» το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ως πρόσκληση «συνενοχής» και συμβιβασμό «καταστροφής» χαρακτήρισε τα σενάρια περί «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ο κ. Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας προς την κυβέρνηση πως «την Πομπηία που οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας». Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ο κ. Βίτσας «άδειασε» τον Μανώλη Γλέζο

Ο γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του κ. Μανώλη Γλέζου που μίλησε για «συνεργασία υπό όρους με την ΝΔ», ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας και επανέφερε την κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου που έχει χαρακτηρίσει «ανέκδοτο» τα σενάρια συνεργασιών.

Βορίδης: «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευπρόσδεκτη η στήριξη του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος»

Με την σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα αναφέροντας: «Δεν είναι υπερβολικό να απαιτούμε από τη Δεξιά να προσεγγίσει την Αριστερά και από την Αριστερά τη Δεξιά; Σε ποια βάση; Έχουμε μπροστά μας δύο διαφορετικά μοντέλα. Δεν είναι ότι έχουμε από τη μία πλευρά μια σοσιαλδημοκρατία, η οποία έχει κάνει βασικές παραδοχές, και από την άλλη μια Κεντροδεξιά που έχει κάνει επίσης βασικές παραδοχές και θα μπορούσαν να συγκλίνουν… Αλλά να πηγαίνουμε τώρα για να βγάλουμε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ το βλέπω αδύνατο.»

ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΟΡΙΔΗ

The post Τι συμβαίνει με το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα