Οι ανόητοι μαθαίνουν από τη συμφορά. Εμείς;

Μα καλά, δεν ντρέπονται οι εγχώριοι θιασώτες της άποψης ότι η χρεοκοπία αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα;

Φαντάζεστε, προφανώς, τι θα συνέβαινε, εάν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει (κάτι που θα γινόταν χωρίς τη δανειακή σύμβαση) και έμεναν για 10-15 ημέρες κλειστές οι τράπεζες,

όπως συμβαίνει τώρα στην Κύπρο. Ούτε μισθοί, ούτε πληρωμές, ούτε τίποτα. Μόνο χάος και απόγνωση. Δεν θα είχε μείνει τίποτε όρθιο.

Κι όμως, όσοι υποστήριζαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τον δρόμο της χρεοκοπίας και της δραχμής (κι έχουν ονοματεπώνυμο όλοι τους), σήμερα βγαίνουν και κλαίνε κροκοδείλια δάκρυα για τη συμφορά των «αδελφών Κυπρίων». Και σαν να μην έφτανε αυτό, υποστηρίζουν ότι τους άφησε αβοήθητους η Ελλάδα; Σαν τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα; Αυτό δεν το λένε, γιατί και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τίποτα άλλο δεν μπορούσε να κάνει, πέρα από αυτό που έκανε: Να σεβαστεί την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τους ανόητους δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά. Ο Δημόκριτος με τη διδασκαλία του χτυπάει το καμπανάκι αιώνες τώρα. Όμως, ο άνθρωπος, ειδικά ο νεοέλληνας που τα ξέρει όλα, που νιώθει θεός, άρα ανέγγιχτος από συμφορές, συνεχίζει απτόητος μία πορεία οδυνηρών λαθών. Το χειρότερο είναι ότι δεν μαθαίνει από τις ουκ ολίγες συμφορές που συμβαίνουν στο σπίτι ή στη γειτονιά του.
Αβέρκιος Λουδάρος
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα