Ανεπηρέαστα τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στη Μ. Βρετανία

«Δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στις καταθέσεις της Bank of Cyprus UL Limited, η οποία είναι βρετανική τράπεζα» τονίζει η Τράπεζα Κύπρου καθησυχάζοντας του βρετανούς για την ασφάλεια των καταθέσεών τους.

Τα υποκαταστήματα της Τράπεζας στο Λονδίνο παρέμειναν ανοιχτά την Τετάρτη

διαβεβαιώνοντας τους πελάτες τους ότι οι καταθέσεις τους δεν θα επηρεαστούν από την επιβολή φόρου στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Η Τράπεζα Κύπρου πάντως τόνισε ότι μέσω των υποκαταστημάτων της βρετανικής θυγατρικής της δεν είναι δυνατόν να αποσυρθούν χρήματα από τους «παγωμένους» λογαριασμούς στην Κύπρο. σημειώνει στην ιστοσελίδα της η τράπεζα.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης είχαμε ορισμένα αιτήματα για πληροφορίες, όμως επειδή πρόκειται για βρετανική τράπεζα οι πελάτες μας είναι εξασφαλισμένοι -δεδομένου ότι οι καταθέσεις τους προστατεύονται από τον FSCS, τον βρετανικό μηχανισμό εγγύησης των καταθέσεων- και κατά συνέπεια δεν επηρεάζονται από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν», διευκρίνισε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν είναι δυνατόν να αποσυρθούν από τη βρετανική θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου χρήματα που έχουν κατατεθεί σε κυπριακό λογαριασμό της τράπεζας επειδή οι δύο τράπεζες είναι «εντελώς ξεχωριστές».

«Οι καταθέσεις σας στη Laiki Bank UK δεν θα επηρεαστούν», αναγραφόταν σε μια μικρή αφίσα κολλημένη στη βιτρίνα ενός υποκαταστήματος της Λαϊκής στο Λονδίνο. Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters είπε ότι δεν είδε ουρά πελατών που να θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους στα δύο υποκαταστήματα της Λαϊκής στη βρετανική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα