Οι Αμερικανοί βιομήχανοι τρέμουν τις κυρώσεις στην Ρωσία: Ομπάμα θα μας καταστρέψεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αμερικανική οικονομία κρούουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί των ΗΠΑ οι οποίοι με επιστολή τους προς τον Μπαράκ Ομπάμα τονίζουν πως οι οποιεσδήποτε κυρώσεις προς την Ρωσία θα πλήξουν την βιομηχανία τους.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των κολοσσών Boeing, PepsiCo, General Electric,

Ford Motor Co κλπ., όπως επίσης και τραπεζών που έχουν δανείσει την Ρωσία, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι τίθενται σε κίνδυνο δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών επενδύσεων, τα οποία έχουν επενδυθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η PepsiCo, αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Ρωσία, που ενεργοποιείται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, με κύκλο εργασιών το 2012, ύψους σχεδόν 5 δισ. Δολαρίων. Η Ford Motor Co, λίγο πριν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με ρωσική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, ενώ η Boeing αποτελεί βασικό εξαγωγέα στη Ρωσία. Η δε General Electric έχει συστήσει, ήδη, δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρωσία, με παραγωγή βιομηχανικών τουρμπινών.

Την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν όμως οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως αυτές που έχουν κάνει μεγάλα συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες για εξορύξεις στην Αρκτική. Υπολογίζεται όπως αναφέρει το defencenet.gr ότι θα απωλεστούν αμέσα περί τα 15 δισ. δολάρια σε συμβόλαια και μεσοπρόθεσμα η ζημιά μπορεί να αγγίξει και τα 100 δισ. δολάρια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Οι Αμερικανοί βιομήχανοι τρέμουν τις κυρώσεις στην Ρωσία: Ομπάμα θα μας καταστρέψεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα