Οι αλλαγές στο νέο φορολογικό

Μια σειρά αλλαγών στα φορολογικά νομοσχέδια ετοιμάζεται να προωθήσει τα οικονομικό επιτελείο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αλλαγές οι οποίες, κατά τον ίδιο, θα φέρουν ένα πιο «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013.

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ανατρέπονται» οι αποδείξεις,

μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε στη συνέχεια πως «αν δεν πετύχουμε στην προσπάθεια αυτή που ομολογώ ότι απαιτεί κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα, αλλά αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία μας τότε θα οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο και θα συνεχίσουμε να αδικούμε τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους».

«Πρέπει να κινηθούμε στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται» είπε στη συνέχεια ο κ. Μαυραγάνης.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να καταργήσει το σύστημα των αποδείξεων, αλλά όπως είπε «θα ενισχυθεί στοχευμένα», ενώ για το 2013 αναφέρει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, δήλωσε πως πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε έσοδα, με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης από τον Οκτώβριο, όπου και σημείωσε «ότι προκειμένου να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, θα προωθήσουμε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα