Μείωση του ΕΦΚ απαιτούν οι Βενζινοπώλες

Τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ζητά με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έπειτα από τη  «νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου».

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο, ενώ «την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο».
«Για μια ακόμη φορά το ράλι

ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της», προσθέτει η Ομοσπονδία, προτείνοντας τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων.
Σε ότι αφορά, τις υψηλότερες τιμές που παρουσιάζει η επαρχία και ιδιαίτερα το νησιωτικό κομμάτι της χώρας, όπως διευκρινίζουν οι πρατηριούχοι αυτές «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα 2 ευρώ.
«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα