Ομπάμα: Θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προειδοποιεί την Ρωσία ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση και ζητά από τη Μόσχα να σεβαστεί τα ουκρανικά σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Την βαθύτατη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αναφορές περί «στρατιωτικών κινήσεων» από τη Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας, εξέφρασε ο Μπάρακ Ομπάμα σε διάγγελμά του αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία

λόγω της απόβασης ρωσικών στρατευμάτων στην χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ αναγνώρισε την ιστορική σχέση Ρωσίας- Ουκρανίας επισημαίνοντας τον ρόλο του ρωσικού στόλου στη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Ουκρανίας θα είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητική» και πως «θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία», ενώ επισήμανε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει την ρητή καταδίκη τόσο των ΗΠΑ όσο και της διεθνούς κοινότητας.

«Μίλησα επίσης πριν από αρκετές ημέρες με τον πρόεδρο Πούτιν» δήλωσε ο Ομπάμα, «και έχει καταστεί σαφές ότι η Ρωσία μπορεί να είναι μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας για την υποστήριξη της σταθερότητας και την επίτευξη μιας ενωμένης Ουκρανίας». Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι «ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να έχει την ευκαιρία να αποφασίσει τη δική του κυβέρνηση».

The post Ομπάμα: Θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα