Τουρτσίνοφ: Ο ουκρανικός στρατός δεν αντιδρά στις προκλήσεις της Μόσχας για ένοπλη σύρραξη

Με τηλεοπτικό διάγγελμα ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τις προκλήσεις και να αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις, «αποσύροντας» τα ρωσικά στρατεύματα από την χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο «ουκρανικός στρατός δεν αντιδρά» είπε ο μεταβατικός πρόεδρος Τουρτσίνοφ και υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με

εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο εκτελών χρέη προέδρου Τουρτσίνοφ, υποστήριξε ακόμα ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει στρατό στην Κριμαία και ότι «προσπαθεί να προκαλέσει» το Κίεβο ώστε να εμπλακεί σε «ένοπλη σύρραξη».

«Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων», είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART, ενώ τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η αυτοκινητοπομπή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού εισήλθε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Κριμαίας.

The post Τουρτσίνοφ: Ο ουκρανικός στρατός δεν αντιδρά στις προκλήσεις της Μόσχας για ένοπλη σύρραξη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα