Ομπάμα: Η Ρωσία βλέπει τη Δύση ως γη ευκαιριών

Οι Ρώσοι βλέπουν τα κράτη της Δύσης ως χώρες που προσφέρουν ευκαιρίες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε για την Ρωσία χθες το βράδυ ο Ομπάμα ανέφερε ότι: «Αισθάνεται περικυκλωμένη εν μέρει διότι ο κόσμος κοιτάζει προς τη Δύση και όταν βλέπει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λέει ότι είναι χώρες στις οποίες, αν δουλέψει κανείς όσο μπορεί, χωρίς να έχει γνωριμίες, χωρίς να έχει γεννηθεί στο σωστό μέρος,

χωρίς να χρειάζεται να δωροδοκήσει, μπορεί να πετύχει».

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα σε δείπνο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που προσελκύει τους ξένους επενδυτές.

Όπως αναφέρει ο πλανητάρχης η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία της, παρά τη δύναμή της, επαναλαμβάνοντας μια θέση που είχε διατυπώσει τον Μάρτιο.

Τέλος, τονίζει ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων σε αντίποινα για την ένταξη στη ρωσική επικράτεια της Κριμαίας, μιας χερσονήσου η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι ρωσόφωνοι, ενώ προειδοποίησαν ότι εάν η Μόσχα αποπειραθεί να καταλάβει κι άλλα ουκρανικά εδάφη, θα διευρύνουν τις κυρώσεις.

The post Ομπάμα: Η Ρωσία βλέπει τη Δύση ως γη ευκαιριών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα