«Ο τυχοδιώκτης του ελληνικού Κοινοβουλίου»


Βοούν τα δημοσιογραφικά γραφεία για ένα νέο βιβλίο που είναι ήδη έτοιμο και θα κυκλοφορήσει την περίοδο των Χριστουγέννων ως… δώρο συσκευασίας για τον μυθιστορηματικό πρωταγωνιστή του. Πρόκειται για ένα πολιτικό αφηγηματικό μυθιστόρημα 400 περίπου σελίδων που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα.

Ο τρόπος γραφής, όμως, με τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται και οι αλλαγές των τοποθεσιών δίνουν «το χρώμα» του πολιτικού μυθιστορήματος, για να μην ταυτίζονται τα πραγματικά πρόσωπα με τα

φανταστικά και να μην έχουμε… αυτοκτονίες στη Νότια Αθήνα.

Μίζες, έρωτες, ξυλοδαρμοί, απιστίες, απόπειρες αυτοκτονίας, κρυφά ραντεβού σε σουίτες ξενοδοχείων με ερωμένες και εμπόρους όπλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πολύ «ουσία για ανέβασμα» (το όνομά της, πάντως, δεν αρχίζει από… βιάγκ) είναι το «ζουμί» που αφορά τον ευτραφή διάσημο μεγαλο-τυχοδιώκτη.

Μαθαίνουμε, πάντως, ότι ο πρωταγωνιστής έχει βάλει λιτούς και δεμένους για να μην κυκλοφορήσει, αφού γνωρίζει ότι αυτό θα αποτελέσει πλέον την οριστική του ταφόπλακα στην ήδη σοβαρά τραυματισμένη πολιτική του καριέρα.

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα