Ο θάνατος του εμποράκου δεν είναι η λύση

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην στοχοποιεί τους μικρεμπόρους έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, με αφορμή τον εορτασμό της “Ημέρας του Εμπορίου” στις 22 Σεπτεμβρίου 2012.

“Από τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι 280.000 είναι έμποροι και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι φορολογούνται δύο φορές, μία στην πηγή που είναι η μικρομεσαία επιχείρησή τους και μία ως φυσικά πρόσωπα. Η στοχοποίηση, λοιπόν, και η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο, ούτε είναι η λύση

για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η μόνη λύση είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο, σταθερό και αυστηρό φορολογικό σύστημα, αλλά με ίσους όρους για όλους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και πρόσθεσε:

“Για την υπέρβαση της κρίσης, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Το ελληνικό εμπόριο πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή διαδικασία, αφού συνιστά έναν πολλαπλασιαστή νέων πηγών ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην ελληνική οικονομία, ενώ μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τις βαριές μεταβλητές της ελληνικής οικονομίας”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Και τόνισε ότι η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση αναζητά μεταρρυθμίσεις που μπορούν να στηρίξουν μία νέα αναπτυξιακή διαδικασία, αρκεί οι κυβερνητικοί εταίροι να επιλέξουν και να συμφωνήσουν ρεαλιστικά μέτρα, που είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και όχι τη νέα, χωρίς μέτρο, φορολογική επίθεση που διαρρέει και προσφέρει στην τρόικα το ΥΠΟΙΚ.

Πηγή : http://www.lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα