Ο πίνακας-ιεροσυλία που κόστιζε μόλις… 800 δολάρια

Άξιζε άραγε για 800 δολάρια αναστατώσει τόσο κόσμο… Την ερώτηση καλείται να απαντήσει ο πιο αμφιλεγόμενος -αυτήν τη στιγμή- καλλιτέχνης.

Ο 23χρονος αρτίστας Σέντρικ Τσέιμπερς, αναμφίβολα δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον κόσμο, τόσο για το έργο του, όσο και για τον ίδιο.

Ο νεαρός είναι εκείνος που ζωγράφισε τον πίνακα με τον τίτλο «The Prophet» ( «Ο Προφήτης»), ο οποίος απεικονίζει τον διάσημο «κακό» του Star Wars, Ντάρθ Βέιντερ, να κουβαλάει στα χέρια του τον Ιησού Χριστό, ενώ πίσω τους αχνοφαίνονται τα ερείπια από τους δίδυμους

Πύργους.

Ο Τσέιμπερς κατόρθωσε μέσα σε μια στιγμή να προκαλέσει οργή σε τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες «Αμερικανών», τους χριστιανούς, του κατοίκους της Νέας Υόρκης και τους φανατικούς οπαδούς του Star Wars.

Κάτι το οποίο δεν αναμενόταν είναι η σκληρή αντίδραση, που είχαν οι Νεϋορκέζοι και όχι οι φονταμενταλιστές χριστιανοί ή οι «πορωμένοι» οπαδοί του Star Wars.

Πάντως ο ίδιος, απτόητος δήλωσε… ευτυχισμένος που το δημιούργημά του έχει γίνει θέμα για συζήτηση.

Από την άλλη πλευρά ο 23χρονος Σέντρικ μάλλον δεν θα είναι ευτυχισμένος από το γεγονός ότι πούλησε πριν από έναν χρόνο τον πίνακα για μόλις 800 ευρώ και τώρα απλά πουλάει εκτυπώσεις μέσω ebay σε όσους θέλουν να τον έχουν.

Η πρώτη σύλληψη του Τσέιμπερς, ήταν επίσης… ενδιαφέρουσα. Σκόπευε αντί για τον Νταρθ Βέιντερ, ο Κάρολος Δαρβίνος να κουβαλά το Χριστό.

To ακόμη πιο παράλογο στην όλη ιστορία, είναι πως τελικά ο πίνακας πωλήθηκε μόλις 800 δολάρια, ενώ ο επίδοξος καλλιτέχνης πουλάει ακόμη εκτυπώσεις του πίνακα μέσω ebay σε όσους θέλουν να τον έχουν.

The post Ο πίνακας-ιεροσυλία που κόστιζε μόλις… 800 δολάρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα