Ο Πάπας Φραγκίσκος μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων

Μετά την αίσθηση που είχε προκαλέσει διεθνώς πριν λίγους μήνες η απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω;», όταν ρωτήθηκε σχετικά με ομοφυλόφιλους ιερείς, ο καρδινάλιος της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν μιλώντας στο δίκτυο NBC δήλωσε ότι ο Πάπας μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων.

Ο καθολικός καρδινάλιος της Νέας Υόρκης επισήμανε ότι «ο Πάπας δεν είπε ότι εγκρίνει τα σύμφωνα αυτά, αλλά ότι αντί να τα καταδικάσει αυτόματα, θέλει να προσπαθήσει να τα καταλάβει». «Οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να ασχοληθούν με τα σύμφωνα συμβίωσης και να κατανοήσουν τους λόγους που τα βοήθησαν να γίνουν πραγματικότητα» ανέφερε ο καρδινάλιος Ντόλαν.

Για πολλούς σχολιαστές οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα προσέγγισης των ομοφυλοφίλων από πλευράς του Αργεντινού ποντίφικα, ο οποίος αναχώρησε την Κυριακή από το Βατικανό μαζί με άλλους 83 κληρικούς, με προορισμό το προάστιο της Ρώμης Αρίτσια όπου και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, για να προσευχηθεί και να μονάσει, στο πλαίσιο της Σαρακοστής.

The post Ο Πάπας Φραγκίσκος μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα