Ο Ότο, ο Πάπας και οι Παπατζήδες

Αυτός ο θεατρινισμός του Βερολίνου, που χρησιμοποιεί τον Ότο Ρεχάγκελ, έναν άνθρωπο «ωραίο ως Έλληνα» , για να επεκτείνει τον εκβιασμό του καθεστώτος Μέρκελ και στο συναισθηματικό πεδίο, είναι χαρακτηριστικό, της μεθοδολογίας, όλων των κατοχικών δυνάμεων, όπου γης. Διότι οι Γερμανοί – που ουδέποτε υπήρξαν φίλοι της Ελλάδος, την έβλεπαν πάντα ως εμπόδιο – βρήκαν τώρα την τακτική «καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς» , για να αναπτύξουν για μιαν ακόμη φορά τη θεωρία ότι «οι Γερμανοί έρχονται ως φίλοι».

Ο

Όττο Ρεχάγκελ, πολιτογραφήθηκε Έλληνας, εξ ‘ αιτίας της προσφοράς του στην Ελλάδα, λατρεύεται γιατί μας ανέβασε στον ουρανό της Λισσαβόνας, γιατί συνέβαλε στο να ενώσει όλους μας κάτω από μια κοινή για όλους και μεγάλη χαρά που τον είχε για πρωτομάστορα. Τώρα η Ανατολικογερμανίδα «φράου» τον βάζει κι αυτόν στο κάδρο των κατακτητών, τον υποβάλει στη βάσανο της απομυθοποίησης. Με τον «βασιλιά Ότο» παρόντα μπαίνει σε εφαρμογή η τακτική «άρτος και θεάματα» σε μια κοινωνία από την οποία οι Γερμανοί σταδιακά, υπεξαιρούν τον… άρτο.

Ήταν ρίσκο για τον αγαπημένο μας Ότο να αποδεχθεί αυτήν τη σχοινοβασία που του πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος διότι τα προβλήματα που οι συμπατριώτες του δημιούργησαν θα είναι παρόντα κι ο ίδιος δεν θα έχει τη δύναμη να υπερβεί τον επικοινωνιακό του ρόλο και να τα αναχαιτίσει. Τον Ότο Ρεχάγκελ τον αγαπάμε γιατί μας ένωσε και τώρα η Μέρκελ τον στέλνει για να μας διχάσει- άθελα του…
Αυτός ο τρόπος θυμίζει λίγο το «παραμύθι» που πλέον αρχίζει και χτίζεται με παραλήπτες τους; ομοιοπαθείς με εμάς Αργεντινούς. Στους οποίους τώρα οι δικοί τους δυνάστες πωλούν ως εκδούλευση τη λογική «μπορεί να πεινάτε, να είστε όμηροι της φτώχειας στην οποία η διεθνής συμμορία των τοκογλύφων, σας αλυσόδεσε, αλλά… κοιτάξτε. Ελέγχετε το Βατικανό. Ο νέος Πάπας είναι ένας από εσάς. Τον έχετε δει σε μια από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες». Κι οι φίλοι Αργεντινοί χαίρονται, ως συμπατριώτες του πρώτου «Πάπα των Φτωχών»¨. Αλλά εξακολουθούν να γίνονται ένα ζυμάρι, μέσα στη φτώχεια και το σπιράλ του ξενόφερτου εγκλήματος.
Κοινοί τόποι με τη χώρα του ταγκό. Διότι είτε με τον Ότο, είτε με τον νέο Πάπα για χαρτιά της τράπουλας, οι παπατζήδες, υπάρχουν παντού, και σε κάθε γεωστρατηγική «τσόχα» απλώνουν το βρόμικο παίγνιο τους, στη σκακιέρα των εντολοδοτών…

Keywords
Τυχαία Θέματα