«Ο κοριός «έπιασε» τηλεφώνημα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ»

Στους Γιάννη Βασιλακόπουλο και Θοδωρή Δαφέρμο

Σε μια περίοδο, κατά την οποία η επικαιρότητα κατακλύζεται από τις αποκαλύψεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής και τη θεωρία των δύο άκρων, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, ανοίγει τα χαρτιά του στο «Π» σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο άνθρωπος που για πολλούς αποτελούσε το «ανάχωμα» του αστικού καθεστώτος απέναντι στον Μιχαλολιάκο

εξηγεί ποιοι τον έβγαλαν από τη μέση και δίνει τη δική του εκδοχή για τη θεωρία των δύο άκρων. Ο κ. Καρατζαφέρης παρουσιάζει μέσω του «Π» τις μελλοντικές του κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό και εξηγεί πως τα μνημόνια μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Κύριε πρόεδρε, με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής πιστεύετε ότι το πολιτικό σύστημα έχει ξεμπερδέψει μια και καλή με το φαινόμενο αυτό;

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «δέσει» μια ποινική υπόθεση, όμως εγώ δεν έχω πειστεί ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. Θέτω, μάλιστα, στην κρίση των αναγνωστών του «Π» το εξής ερώτημα: Εάν η Χρυσή Αυγή κατέγραφε 2% δημοσκοπικά και όχι 15%, θα γίνονταν όλα αυτά; Πολύ φοβούμαι πως όχι. Δεύτερον, δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της ευνομίας. Είναι βουλευτές, γιατί δεν πήγε η υπόθεση στη Βουλή; Βρήκαν ένα «τερτίπι» περί εγκληματικής οργάνωσης με διαρκές αυτόφωρο κ.τ.λ., στείλ’ το στη Βουλή να έχει την ευθύνη ο κοινοβουλευτισμός ότι αυτή στέλνονται στη Δικαιοσύνη. Γιατί χρειαζόταν αυτή η διαπόμπευση; Όταν, μάλιστα, προστατεύεται ο εκτελεστής της 17Ν; Ή όταν ακόμη προστατεύεται ο βιαστής και ο δολοφόνος μικρού κοριτσιού; Τι εξυπηρετούσε όλο αυτό το σκηνικό; Κέρδισε η Ελλάδα ή έχασε; Με δύο λόγια, στον φασισμό της Χρυσής Αυγής, η Πολιτεία έδρασε με μια φασιστική νοοτροπία.

Μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012 το ανάχωμα του αστικού καθεστώτος απέναντι στον Μιχαλολιάκο ήταν ο Καρατζαφέρης. Τι έγινε, τελικά, και αποκαθηλωθήκατε;

Ο Σαμαράς ήταν αδύναμος. Η τρόικα ήταν προβληματισμένη από το «όχι» μου. Το σύστημα ήθελε πάση θυσία εδώ την τρόικα για τα δικά του οφέλη, καθώς όπως είδαμε οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Όταν εγώ, λοιπόν, αντέδρασα, εκείνοι είπαν ‘‘κάτσε, αυτός εδώ είναι επικίνδυνος, ας βάλουμε τους άλλους που είναι ακίνδυνοι’’. Και έτσι το σύστημα με πέταξε έξω.

Πώς από το «ναι» στο πρώτο μνημόνιο φτάσατε στο «όχι» του δεύτερου μνημονίου;

Τον Μάιο του 2010 εγώ δεν ψήφισα το μνημόνιο, ψήφισα το άρθρο 1 να πάρουμε τα λεφτά. Εκείνη την περίοδο, ρώτησα από το βήμα της Βουλής τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα, εάν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Πείτε μια άλλη πρόταση που υπήρχε για να πάρουμε αυτά τα λεφτά, καμία. Μάλιστα, όπως όλοι θυμόμαστε, σε δέκα μέρες, από την ημέρα που έγινε η ψηφοφορία, η Ελλάδα είχε ένα ομόλογο 9 δισ. ευρώ. Δεν έλεγε κανείς τίποτα. Δεν ψήφισα, όμως, το άρθρο 2 και το άρθρο 3.

Τον Φεβρουάριο του 2012 αυτά που έφεραν ήταν δυσβάσταχτα. Δεν πίστευα ότι ήταν εφαρμόσιμα και, όπως αποδείκνύεται και σήμερα -από τα πρακτικά του Δ.Σ του ΔΝΤ που δημοσιεύονται σε αμερικάνικη εφημερίδα- ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι είναι εφαρμόσιμα. Όταν είπα «όχι», δέχτηκα τεράστιες πιέσεις από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Σαμαρά. Τους ζήτησα, για να με πείσουν ότι βγαίνει το πρόγραμμα, να μου φέρουν μια έκθεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από το Ελεκτικό Συνέδριο και από την Τράπεζα της Ελλάδος που να με διαβεβαιώνουν ότι με αυτά τα λεφτά η χώρα μας θα τα βγάλει πέρα. Όταν μάλιστα μου έφεραν και την επιστολή της Λαγκάρντ -δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά-, η οποία περιέχει τον όρο «όσο πολιτεύεσαι δεν θα ασκείς κριτική στο μνημόνιο», τότε είπα ότι εγώ δεν υπογράφω.

Επιπλέον, εκείνες τις ημέρες δέχτηκα πιέσεις από πολλούς μεγάλους παράγοντες του τόπου μας (από αυτούς που έχει περιγράψει ο Καραμανλής ως «νταβατζήδες»), ένας εξ αυτών που είπε ότι πρέπει να ψηφίσω τα μέτρα. Εγώ του απάντησα ότι δεν τα ψηφίζω και ότι το κόμμα είναι δικό μου. Και εκείνος μου απάντησε «νομίζεις».

Είστε έτοιμος να διεκδικήσετε τον Δήμο Αθηναίων;

Εμένα η Βουλή είναι ο χώρος μου, αλλά είμαι ένας πραγματικός στρατιώτης. Τον όρο «στρατιώτης» τον χρησιμοποιώ με την πατριωτική διάσταση. Όπως φαίνεται, κανένας δεν είναι διαθέσιμος να τα βάλει με τον Κασιδιάρη. Ξεκαθαρίζω ότι εάν ο αστικός κόσμος στο σύνολό του με επιλέξει για αυτή την αποστολή, εγώ είμαι διαθετημένος να υπακούσω. Εάν βέβαια θέλει να πάει κάποιος άλλος, ας πάει. Και εγώ, αν συμφωνήσουν σε κάποιον, είμαι διατεθειμένος να τον στηρίξω. Δυστυχώς, όμως δεν βλέπω κάποιον άλλο. Αυτό που βλέπω και ακούω κάθε μέρα, πάντως, είναι ότι μόνο ο Καρατζαφέρης μπορεί. Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι αδιάφορος, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα.

Κύριε πρόεδρε, πιστεύετε στη θεωρία των δύο άκρων; Το left.gr σάς παρουσιάζει ως πολιτικό «λαγό» της κυβέρνησης, στην προσπάθεια που κάνει να στήσει το άλλο άκρο στις Σκουριές. Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

Δεν την πιστεύω, απλώς είμαι ενορχηστρωτής. Είναι δύο τα άκρα, είναι η Χρυσή Αυγή και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμπεριλαμβάνω όλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και σε αυτές τις συνιστώσες τάγματα εφόδου. Είναι τα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων.

Στο δεύτερο ερώτημα τώρα, ο κ. Σκουρλέτης έχει πολλά στο μυαλό του, ήταν κουρασμένος και γι’ αυτό δεν κατάλαβε. Εγώ τους έσωσα. Λέω, προσέξτε, αυτό που κάνουν με τη Χρυσή Αυγή, το έχουν κάνει και στις Σκουριές. «Έπιασε» ο κοριός της ΕΥΠ ένα τηλεφώνημα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούσε με κατοίκους των Σκουριών και εγώ φώναξα προς την κυβέρνηση μη συνεχίζετε αυτές τις ηλιθιότητες προς την άλλη πλευρά. Η κυβέρνηση νομίζει ότι με αυτό το τηλεφώνημα θα μπορέσει να στήσει το ίδιο παιχνίδι περί εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό είναι το νόημα αυτής μου της παρέμβασης. Οι Καναδοί πίεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αυτή στις Σκουριές, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυσή τους.

Συμφωνείτε με την άποψη του πρωθυπουργού ότι το 2014 τελειώνει το μνημόνιο;

Ποτέ δεν θα τελειώσουμε από τα μνημόνια, αν δεν βρεθεί εκείνος που θα πει ότι φεύγουμε. Ο πρωθυπουργός είναι ο κύριος παραμύθης. Δουλεύει τον κόσμο εν γνώση του. Ο Σαμαράς είναι ευφυής, δεν είναι βλάκας. Απλώς είναι βολεμένος σε αυτή την πολιτική που τον κρατάει πρωθυπουργό. Ξέρει ότι πρέπει να φύγουμε. Μετά από τόσες θυσίες έρχονται στην πρόταση που έκανα εγώ το 2009, όλο το χρέος πηγαίνει πενήντα χρόνια πίσω, μείωση των επιτοκίων και, αν μπορέσουμε, πενταετή περίοδο χάριτος.

Κύριε πρόεδρε, σε πρόσφατη τηλεοπτική σας εμφάνιση τονίσατε ότι εσείς σώσατε τον Μάκη Βορίδη από τα τσεκούρια, θα μας το εξηγήσετε;

Ο Βορίδης ήταν ο διάδοχος του Μιχαλολιάκου στη Νεολαία της ΕΠΕΝ. Οι δύο αυτοί άνθρωποι ήταν δυο ράγες της Ακροδεξιάς. Ο Βορίδης ήρθε στο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματός μου, αλλά ως επισκέπτης. Στην αρχή δεν ερχόταν, καθώς είχε ως επιχείρημα ότι εγώ θα πήγαινα στη ΝΔ. Μετά τον έβγαλα νομαρχιακό σύμβουλο και τον έκανα βουλευτή. Έτσι παρέδωσα εγώ στον κοινοβουλευτισμό το καλύτερο στέλεχός της, καθώς η ΝΔ μέσα σε 120 βουλευτές επέλεξε τον πρώην δικό μου, προκειμένου να τον κάνει κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο. Μακάρι αυτό το πετυχημένο πείραμα να το είχα κάνει και με άλλα 20 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Συνέντευξη από το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφορεί

The post «Ο κοριός «έπιασε» τηλεφώνημα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα