Ο «εικονικός γάμος», το ταγκό και το ξεβοτάνιασμα!

της Άννας Καραβοκύρη

Απίστευτοι, σημειολογικοί διάλογοι έλαβαν χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων, για το καυτό θέμα των ημερών, τις ΜΚΟ.

«Όταν έχεις ένα χωράφι που βγαίνουν ζιζάνια δεν ξεπαστρέψεις όλα τα φυτά, ξεβοτανίζεις και αν κάποιο φυτό χρειάζεται βοήθεια το ενισχύεις, δεν το πετάς. Εδώ, λοιπόν, είναι ένα δικό σας πεδίο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ κρίσιμο. Να μας αφήσετε να ξεβοτανίσουμε, αλλά μας δώσετε το περιθώριο να ξεβοτανίσουμε» σημείωσε ο Ασημάκης Βαλαβάνης, Πρόεδρος

του Δ.Σ. και μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ξεβοτανίσουμε, μην ανησυχείτε. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ» απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα.

«Δεν πιστεύω σε υποτελικούς γάμους και εκεί είναι η διαφωνία μου με το ξεβοτάνισμα. Πιστεύω ότι το ξεκαθάρισμα πρέπει να έρθει και από την πλευρά της κοινωνίας των πολιτών, θα πρέπει η κοινωνία των πολιτών να ξεκαθαρίσουμε μεταξύ μας ποιοι πρέπει να φύγουν από το χώρο, ταυτόχρονα το κράτος να δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για να μπορέσουμε έτσι να μην είμαστε κατακερματισμένοι σε μητρώο διαφορετικών Υπουργείων όπου εμπλέκονται και διάφοροι κρατικοί υπάλληλοι πάλι κατά το δοκού. Σε όλα τα πράγματα και νομίζω θα συμφωνήσετε όλοι μαζί μου, it takes two to tango» πρόσθεσε ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS».

«Δεν ανέμενα σήμερα ότι από αυτή τη συνάντηση θα μας προέκυπτε ότι από έναν εικονικό γάμο ή από ένα ταγκό που απαιτεί δύο ή από ένα ξεβοτάνισμα θα προκύψει ως υγειές αποτέλεσμα ο εθελοντισμός. Παρόλα αυτά συνδέονται και τα τρία μεταξύ τους και νομίζω ότι θα τα αξιοποιήσουμε και το ταγκό και τον πραγματικό γάμο του πρέπει να υπάρξει στις συνέργειες, τον ουσιαστικό με το περιεχόμενο του ανάμεσα στην πολιτεία και σε εθελοντικές οργανώσεις και τα ζιζάνια που πρέπει να ξεβοτανίσουμε θεσμικά σε πρώτη φάση και εσείς ουσιαστικά στο πεδίο της δράσης σας. Έχω την αίσθηση ότι θα προκύψει ένα καλό θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους» απάντησε η κα Παπακώστα.

The post Ο «εικονικός γάμος», το ταγκό και το ξεβοτάνιασμα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα